Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος 📚



ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ


 

Κακή νοικοκυρά,

μέτρια μαγείρισσα,

τουρίστρια μάνα

 

Μυθιστόρημα

Σελίδες: 320 · Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-484-963-5 · Τιμή: 16,99 €

 

 

Η αγαπημένη Μανίνα Ζουμπουλάκη επιστρέφει με νέο μυθιστόρημα

και περιγράφει τις περιπέτειες μιας μάνας…

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Πώς είναι άραγε να χαρακτηρίζεσαι «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», στα πενήντα-φεύγα σου, όταν ακόμα κι αν το θέλεις είναι πολύ αργά για να αλλάξεις εν κινήσει;

Όταν η κόρη σου σού τη λέει γιατί είναι στο τέλος της εφηβείας (17), ο γιος σου σού τη λέει γιατί είναι στην αρχή της εφηβείας (14), ο άντρας σου, που σου έχει πει όλα τα παραπάνω σε παρατάει γιατί είσαι όλα τα παραπάνω, κι εσύ που δούλευες σε τσίρκο μέχρι προχθές μένεις σόλο αρκούδα να φέρνεις βόλτα τα παιδιά και τα καθημερινά τους δράματα, το σπίτι και τη λάτρα του, τα πλυντήρια, τα μαγειρέματα, τα κουζινικά και τα εξωκουζινικά, φίλες, φίλους, (ψιλο)δουλειές και το ζοφερό “Club27”, που ασχολείται μόνο με καλλιτέχνες οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή νέοι…

Ειλικρινά, αν δεν ήμουν η Σόνια, η εν λόγω πενήντα-φεύγα μητέρα των δύο εν λόγω παιδιών, άρτι χωρισμένη, πρώην καλλιτέχνιδα του τσίρκου και νυν ταχυδακτυλουργός, αν δεν είχα μια «ηλίθια» αίσθηση του χιούμορ και φίλες με αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ, δεν έχω ιδέα πώς θα απαντούσα σε αυτές τις ερωτήσεις. Αλλά επειδή είμαι, ευτυχώς, η Σόνια, δηλαδή όλα τα παραπάνω, ίσως καταφέρω να βγάλω άκρη. Ίσως λύσω το μυστήριο του πώς έγινα «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» και ίσως γελάσω λίγο λύνοντάς το. Όσο μπορεί να γελάσει μια γυναίκα που είναι όλα τα παραπάνω και επιπλέον έχει την τάση να ξεχνάει τις πρακτικές υποχρεώσεις της (αλήθεια, μαλακτικό πήρα;)

 

Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα

Μυθιστόρημα σε ενεστώτα χρόνο, από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

.

 

Η συγγραφέας

 

 


Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Γράφει στα περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Πώς να γράψεις, Ευτυχία, Φερμουάρ, Αόρατα Κορίτσια, Κάτι μου κρύβεις, Άκουσέ με, Μη φοβάσαι, Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης, Αέρας στο πρόσωπό της και Το βουνό των κοριτσιών..

 

  

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΟΥΚΑΣ  

 

 

 


Πώς λες «μπορώ»

όταν το γράφεις λάθος;

 

Εικονογράφηση: Γιοβάνης Τόμεκ

 

 

 

Σελίδες: 48 · Σχήμα: 17Χ24 · Μαλακό εξώφυλλο ΙSBN: 978-960-484-955-0 · Τιμή: 6,99 €

 

Το μοναδικό βιβλίο που μιλάει απλά και άμεσα για τη δυσλεξία

στα παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας, που μόλις έχουν διαγνωστεί,

ώστε να καταλάβουν τι τους συμβαίνει.

 

Πώς γίνεται να μην μπορείς να φτιάξεις ένα παζλ ή έναν πύργο από τουβλάκια;

Γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς και να κάνεις σκανταλιές;

Πού πάει το μυαλό όταν δραπετεύει από την τάξη;

Πού βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίσεις, ενώ έχεις πάντα τους χειρότερους βαθμούς;

Τελικά, πώς είναι να έχεις δυσλεξία;

 

Τώρα που ο Γιώργος μεγάλωσε αρκετά, ξέρει ότι μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα, ακόμα κι αν κάποια από αυτά τα γράφει λάθος. Στο βιβλίο αυτό τα λέει ένα ένα, ΔΥΝΑΤΑ, για να τ’ ακούσεις κι εσύ. Διότι όλα όσα κάνει σωστά είναι πολύ περισσότερα από όσα γράφει λάθος.

 

Εμπνευσμένο από τη ζωή του συγγραφέα και με εικονογράφηση που απογειώνει και δίνει μορφή στις λέξεις, το Πώς λες «μπορώ» όταν το γράφεις λάθος; είναι ένα βιβλίο που συγκινεί, απενοχοποιεί και δίνει ελπίδα σε όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη δυσλεξία.

 

 

Ο εικονογράφος


 

Ο Γιοβάνης Τόμεκ είναι εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του άλμπουμ Ωχ Θεέ Μου!!! και της κόμικς σειράς Κουλούρι (Jemma Press) (βραβείο ΕΒΓΕ). Εικονογράφησε το μυθιστόρημα …και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν (βραβείο ΕΒΓΕ). Εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και νέους. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο χώρο του animation σαν animator, storyboard artist, layout supervisor και σκηνοθέτης συμμετέχοντας σε σειρές κινούμενων σχεδίων, ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και τίτλους τηλεοπτικών σειρών και προγραμμάτων.

Έχει εικονογραφήσει τη σειρά Πριγκίπισσα Αθηνά της Στέλλας Κάσδαγλη, Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου (έπαινος ΕΒΓΕ) και Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων της Σοφίας Νέμα, Ο Γουργούρης της Τασούλας Επτακοίλη, Το Κόκκινο Θηρίο της Αγάπης Παπουτσάκη και Τα Πέντε Αδέρφια του Γιάννη Σερβετά (Βραβείο Public), όλα για τις Εκδόσεις Πατάκη. Έχει εικονογραφήσει επίσης τα βιβλία Θησέας για Μία Εβδομάδα του Πάμου Ιωαννίδη (Εκδόσεις Κέδρος) και Πώς Λες «Μπορώ» Όταν το Γράφεις Λάθος του Γιώργου Καβούκα (Εκδόσεις Παπαδόπουλος). Σχεδιάζει επίσης τις κόμικ στριπ σειρές Οι Αναγνώστες (Εκδόσεις Πατάκη) και την Αστυνόμο Νιανιά (Ταλκ free press). Και τα δύο βραβεύθηκαν στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2022.

Το 2022 άνοιξε τον προσωπικό του πολυχώρο Tomek*SPACE όπου εργάζεται, δημιουργεί / εκθέτει τα έργα του και παραδίδει μαθήματα κόμικς για παιδιά και νέους. Περισσότερα για το έργο του στο www.tomek.gr

 

 

 

 

 


 

 


Νοέμβριος 2023

 

C. M. WOODHOUSE

 

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ

Άγνωστες ιστορίες

από την Αντίσταση και την Κατοχή

 

Μετάφραση – Επίμετρο – Επιστημονική Επιμέλεια

Στέφανος Καβαλλιεράκης

 

Σελίδες: 384 · Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-484-927-7 · Τιμή: 18,99 €

 

 

Δεκατέσσερις ιστορίες διά χειρός C.M. Woodhouse

που μαρτυρούν την αλήθεια του ελληνικού λαού

και τα απίστευτα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Το Εις Οιωνός κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1950 και αποτελείται από δώδεκα ηθογραφικές ιστορίες των περιπετειών στην Ελλάδα του Christopher Montague Woodhouse, διοικητή της Βρετανικής Συμμαχικής Αποστολής στην τότε κατεχόμενη Ελλάδα. Δώδεκα ιστορίες; Όχι, οι ιστορίες είναι δεκατέσσερις, αφού ανακαλύφθηκαν άλλες δύο μεταγενέστερα, και οι Έλληνες αναγνώστες θα τις διαβάσουν για πρώτη φορά, στο παράρτημα της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου.

Δεκατέσσερις ηθογραφικές ιστορίες, γραμμένες με άφθονο βρετανικό φλέγμα, που βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην ιστορία. Λαμβάνουν χώρα κυρίως στον ορεινό όγκο της Ρούμελης, πριν και μετά το ιστορικό σαμποτάζ στον Γοργοπόταμο, τη μια και μοναδική μάλλον έκλαμψη της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης. Ιστορίες που μαρτυρούν την αλήθεια του ελληνικού λαού και τα απίστευτα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ο Woodhouse προσφέρει ένα απολαυστικό και συνάμα κωδικοποιημένο ιστορικό τεκμήριο, περιγράφοντας ένα σύνθετο κοινωνικό σύμπαν που κινείται ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα.

Πρόκειται για το σύμπαν ενός λαού που προσπαθεί να επιβιώσει και κοιτάζει πάντα με σεβασμό τους εκπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων. Είναι ένας λαός που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο και βρίσκεται εν μέσω πολιτικών διακυβευμάτων που συχνά δεν κατανοεί. Δείχνει ωστόσο να ενώνεται κάτω από έναν ισχυρό κοινό παρονομαστή: «Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».

 

C. M. WOODHOUSE

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ

Άγνωστες ιστορίες

από την Αντίσταση και την Κατοχή

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

 

Ο συγγραφέας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο Christopher Montague Woodhouse γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1917. Σπούδασε Κλασικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια υπηρέτησε στον Βρετανικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέλος, και αργότερα διοικητής, της Βρετανικής Συμμαχικής Αποστολής στην κατεχόμενη Ελλάδα, έλαβε μέρος στην ελληνική αντίσταση κατά των Γερμανών, εκτελώντας επιτυχημένες αποστολές και πρωταγωνιστώντας στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Το 1945 ήταν μέλος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο διατέλεσε γενικός γραμματέας της Συμμαχικής Αποστολής Παρατηρητών των Ελληνικών Εκλογών.

Μετά από σύντομη παρουσία σε διπλωματική θέση (Περσία) ασχολήθηκε με επιχειρήσεις και με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Οξφόρδης αλλά και πρόεδρος της Εταιρείας Κλασικών Σπουδών στη Μεγάλη Βρετανία.Το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την ιστορία της δεν τον εγκατέλειψε μέχρι το τέλος της ζωής του. Έγραψε πολλά σχετικά βιβλία, με θέματα όπως ο Ρήγας Βελεστινλής, η Ελληνική Επανάσταση, η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, οι Φιλέλληνες, ο Πλήθων (Γεώργιος Γεμιστός). Έφυγε από τη ζωή το 2001.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του 1821 - Ο πόλεμος της Ελληνικής ανεξαρτησίας, Μια ζωή γεμάτη τόλμη: Από το Γοργοπόταμο και τον Εμφύλιο στο Ιράν και στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ: Άγνωστες ιστορίες από την Αντίσταση και την Κατοχή.

 


 

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ


 

 

ESCAPE BOOK

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων

 

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

 

Βιβλία δραστηριοτήτων & γνώσεων

για παιδιά ηλικίας 8+ ετών

 

Σελίδες: 96 · Σχήμα: 17Χ22 · Μαλακό εξώφυλλο ΙSBN: 978-960-484-900-0 · Τιμή: 10,99 €

 

Η νέα προσθήκη στη σειρά των Escape Books

έρχεται από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά

και μας καλεί να λύσουμε μυστήρια και γρίφους στο εντυπωσιακό

 Escape Book: Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων.

 

Μπαίνεις στο βιβλίο αυτό και νομίζεις ότι ψάχνεις για έναν αρχαίο θησαυρό. Σύντομα τον βρίσκεις, αλλά έχε τον νου σου: δεν είναι θησαυρός μόνο αυτό που λάμπει! Ψάξε, λοιπόν, καλά σε αυτά που οι άλλοι ονομάζουνε «σκουπίδια», κι ίσως τότε καταφέρεις να τον ανακαλύψεις. Αν συνεχίσεις να ερευνάς στο εσωτερικό του θησαυρού, ίσως ν’ ανακαλύψεις κι εσύ τον μηχανισμό που κρύβει στα γρανάζια του τον αρχαιότερο υπολογιστή του κόσμου! Όμως, είναι στ’ αλήθεια υπολογιστής;…

 

Η προσεγμένη εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου αναδεικνύει μοναδικά τους γρίφους που σχεδίασε ο Φίλιππος Μανδηλαράς, μετά από προσεκτική έρευνα για τον αρχαίο μηχανισμό των Αντικυθήρων. Μέσα από τη διασκέδαση μικροί -αλλά και μεγάλοι- μπορούν να μάθουν τα μυστικά του αρχαιότερου υπολογιστή του κόσμου!

 

 

Ο συγγραφέας


Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί με Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

Η εικονογράφος


 

Η Νίκη Λεωνίδου σπούδασε Οπτική Επικοινωνία σε σχολή Καλών Τεχνών στην Αγγλία και δουλεύει ως εικονογράφος από το 2001. Περισσότεροι από 180 τίτλοι με ζωγραφιές της έχουν εκδοθεί σε Ελλάδα, Η.Π.Α, Κορέα και αλλού. Η ιστορία της “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Κατερίνα” επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές κι εκδόθηκε στη συλλογή “Ιστορίες φιλαναγνωσίας” από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2011. Το παιδικό παραμύθι Looking for Misty που έγραψε και εικονογράφησε η ίδια ήταν υποψήφιο για το βραβείο KeyColours International Award – Kαλύτερο Εικονογραφημένο Παραμύθι, στο Βέλγιο το 2014. Είναι ενεργό μέλος της SCBWI στο Λονδίνο.


  


 

ELSE HOLMELUND MINARIK

 

Ο Μικρός Αρκούδος και η φίλη του

 

Εικονογράφηση: Maurice Sendak

Μετάφραση: Γιάννης Παλαβός     

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 2+ ετών

Σελίδες: 64 · Σχήμα: 15Χ23 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-484-964-2 · Τιμή: 10,99 €

 

 

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το Ο Μικρός Αρκούδος και η φίλη του, τον δεύτερο τίτλο της δημοφιλούς σειράς παιδικών βιβλίων Ο Μικρός Αρκούδος, που έγραψε η Else Holmelund Minarik και εικονογράφησε ο μοναδικός Maurice Sendak.

 

Η Else Holmelund Minarik, μια από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες συγγραφείς παιδικών βιβλίων, δημιούργησε τη διάσημη σειρά παιδικών βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Μικρό Αρκούδο, με μικρό κείμενο, απλές λέξεις και χαρακτηριστική εικονογράφηση από τον Maurice Sendak.

 

Ένα καλοκαίρι, ο μικρός αρκούδος συναντά ένα κοριτσάκι που το λένε Έμιλι και γίνονται φίλοι. Όμως, στο τέλος του καλοκαιριού, το κοριτσάκι πρέπει να φύγει. Ο μικρός αρκούδος στενοχωριέται πολύ, αλλά βρίσκει τρόπο να κρατήσει τη φιλία του με την Έμιλι παρά την απόσταση που τους χωρίζει!

 

Η ζεστασιά της οικογένειας και η πρώτη φιλία δοσμένες με ευαισθησία και αγάπη,

σε ένα βιβλίο κατάλληλο για τις πρώτες αναγνώσεις των παιδιών.

 

Η συγγραφέας


 

Η Else Holmelund Minarik (1920-2012) ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας και είχε γράψει περισσότερα από 40 βιβλία. Έγινε γνωστή με τη σειρά βιβλίων Ο Μικρός Αρκούδος, που εικονογράφησε ο Maurice Sendak.

 

 

Ο εικονογράφος


Ο Μορίς Σέντακ (Maurice Sendak) γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1928 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι μετανάστες από την Πολωνία. Η απώλεια πολλών συγγενών του κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος τον σημάδεψε και επηρέασε σημαντικά την καλλιτεχνική του έκφραση. Το 1972, ο Σέντακ μετακόμισε στο Κονέκτικατ όπου και πέθανε το 2012 λίγο πριν κλείσει τα 84 του χρόνια. Στον επικήδειό του στους New York Times αναφέρεται ως «ο πιο σημαντικός δημιουργός παιδικών βιβλίων του 20ού αιώνα». Ο συγγραφέας Neil Gaiman σημειώνει: «Ήταν μοναδικός, παράξενος, ευφυής, σοφός, μαγικός. Έκανε τον κόσμο καλύτερο με την τέχνη του».

Ο Μορίς Σέντακ τιμήθηκε το 1964 με το βραβείο Caldecott Medal για τη Χώρα των τεράτων, ενώ το 1970 του απονεμήθηκε το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen Award for Illustration) για την προσφορά του ως εικονογράφου βιβλίων για παιδιά. Το 1983 έλαβε το βραβείο Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ (Laura Ingalls Wilder Award) της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών για το σύνολο του έργου του και το 1996 τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών των ΗΠΑ (National Medal of Arts) ως αναγνώριση για τη συμβολή του στην αμερικανική τέχνη. Το 2003 του απονεμήθηκε το πρώτο Βραβείο στη Μνήμη της Άστριντ Λίντγκρεν (Astrid Lindgren Memorial Award), διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας που θέσπισε η σουηδική κυβέρνηση.

Εκτός από τη Χώρα των τεράτων, το έργο του Μορίς Σέντακ περιλαμβάνει τα εικονογραφημένα βιβλία Kenny’s Window, Very Far Away, The Sign on Rosie’s Door, Nutshell Library (που αποτελείται από τα βιβλία Chicken Soup with Rice, Alligators All Around, One Was Johnny και Pierre), Higglety Pigglety Pop! οr There Must Be More to Life, In the Night Kitchen, Outside Over There, We Are All in the Dumps with Jack and Guy και Bumble-Ardy.

Ο Σέντακ εικονογράφησε και τη σειρά βιβλίων Μικρός Αρκούδος που έγραψε η Else Holmelund Minarik και η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση του Γιάννη Παλαβού.

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

 

 

Οι Τρεις Ιεράρχες

πάνε σχολείο   

 

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

 

Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Σελίδες: 36 · Σχήμα: 20Χ20 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-484-919-2 · Τιμή: 9,99 €

 

Προστάτες είναι των γραμμάτων και των μαθητών,

των σχολείων και των πανεπιστημιακών σχολών.

Πατέρες τούς ονομάζουμε και Άγιους της Εκκλησίας!

Ποιοι είναι;

 

Την απάντηση δίνει ο Φίλιππος Μανδηλαράς στο Οι Τρεις Ιεράρχες πάνε σχολείο, τον νέο τίτλο της best seller σειράς Η πρώτη μου Ιστορία, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος έζησαν σε μία εποχή όπου η εκπαίδευση δεν ήταν προσιτή σε όλους, και ο καθένας τους -με τον δικό του τρόπο- προσπάθησε να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Μέσα από τα στιχάκια του Φίλιππου Μανδηλαρά και την πολύχρωμη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια θα μάθουμε για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών με απλό και ευχάριστο τρόπο, ώστε να καταλάβουν ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά γιατί τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο στο σχολείο!

 

Ο συγγραφέας


Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί με Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

 

Η εικονογράφος


 

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Σκίτσο, Εικονογράφηση και Γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει προταθεί για βραβεία, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, έχει διοργανώσει εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και έχει εικονογραφήσει πάρα πολλά βιβλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά.

 

 

Τα βιβλία της σειράς Η Πρώτη μου Ιστορία

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος

Ο Λεωνίδας

Σόλωνας, ο σοφός νομοθέτης

Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κωνσταντίνος Κανάρης

Το έπος του ’40

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γεώργιος Καραϊσκάκης

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου

Κωνσταντινούπολη, η βασίλισσα των πόλεων

Η μάχη του Μαραθώνα

Η Αντίσταση των Ελλήνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Κρήτη, από τον Μίνωα ως σήμερα

Κυκλάδες, πετράδια στο Αιγαίο

Θεσσαλονίκη, πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων

Η Ελληνική Επανάσταση

Κύπρος, από τον μύθο ως σήμερα

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

∆υο γυναίκες στην Επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα

Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής

Αθήνα, πόλη μαγική

Οι Τρεις Ιεράρχες πάνε σχολείο

 

 


 


 

 

                                   

                



                                                                                     Νοέμβριος 2023

 

Be a Man Guy

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ

Ο απόλυτος οδηγός

 

Μετάφραση: Γιάννης Νένες

Σελίδες: 208  · Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-484-969-7 · Τιμή: 14,99 €

 

  • Αν έχεις χαθεί, μη ζητάς οδηγίες, ούτε να χρησιμοποιείς GPS, συνέχισε να οδηγείς γύρω γύρω για πάντα. ΝΑ ΕIΣΑΙ AΝΤΡΑΣ.
  • Αν σε δαγκώσει φίδι, κόψε το πόδι σου. ΝΑ ΕIΣΑΙ AΝΤΡΑΣ.
  • Αν πεις καμιά βλακεία, αντί να ζητάς συγγνώμη πες και μια δεύτερη. ΝΑ ΕIΣΑΙ AΝΤΡΑΣ.

 

Το BE A MAN ξεκίνησε ως λογαριασμός στο TikTok και στο Instagram, και το ομώνυμο podcast σαρώνει στις ΗΠΑ. Τα βίντεό του, που γίνονται αμέσως viral, παρουσιάζουν έναν τύπο με κωμικές -και κάπως γελοίες- απόψεις για τους άντρες και τη νοοτροπία τους.

 

Όλες οι φάσεις της ζωής ενός «αρσενικού παλαιάς κοπής» περνούν μέσα από τις ατάκες, τις ιστορίες και τις συμβουλές που υπάρχουν στο βιβλίο (οι οποίες απευθύνονται και στις γυναίκες της ζωής του και βέβαια τις κάνουν να βάζουν τα γέλια).

 

Ένα βιβλίο-ύμνος στον «κάγκουρα» που βρίσκεται παντού γύρω μας, που διακωμωδεί με τον καλύτερο τρόπο την τοξική αρρενωπότητα, εκθειάζοντας (αλλά, ουσιαστικά, κοροϊδεύοντας) τα πιο μπρουτάλ παραδοσιακά πρότυπα της αντρίλας, με τις απόλυτες cult συμβουλές για το πώς…                                                     

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Ο συγγραφέας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

O Be a Man Guy, ή αλλιώς «Harmon», γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανατολική Βοστώνη τη δεκαετία του 1960. Τα πρώτα χρόνια της νιότης του τα πέρασε στο μπαρ των θείων του, διαπρεπών τοκογλύφων και τζογαδόρων. Έχει κάνει πολλές δουλειές, από πωλητής στεγαστικών δανείων μέχρι πορτιέρης σε μερικά από τα μεγαλύτερα μαγαζιά της Βοστώνης. Ο πατέρας του, ένας πολύπειρος ταχυδρόμος, τον μεγάλωσε μαζί με τα αδέρφια του για να γίνουν άνδρες με την κλασική έννοια του όρου.

Ο Be a Man Guy μεταφέρει τους αναγνώστες στα πρώτα του χρόνια, αφηγούμενος πώς έμαθε μαθηματικά από τον θείο του τον τζογαδόρο και πώς μυήθηκε στις σκληρές αλήθειες της ζωής από τους θαμώνες που έπιναν και έπαιζαν στοίχημα στο μπαρ των θείων του, μέχρι και τις μέρες μας, που όλα τα ανδρικά στερεότυπα, καλώς ή κακώς αμφισβητούνται, αλλά κάποιες αξίες παραμένουν διαχρονικά σταθερές – ή διαχρονικά… αστείες!

 

 


 

 

 

LINDY MATTICE

 

 

Πώς να μιλάς στα ζώα


 

 

Μετάφραση: Γιώργος Τσακνιάς

Εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων

για παιδιά ηλικίας 8+ ετών

Σελίδες: 144 · Σχήμα: 14Χ21 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-484-925-3 · Τιμή: 14,99 €

 

Πώς να μιλάς στα ζώα

Ο απόλυτος οδηγός αποκρυπτογράφησης της γλώσσας των ζώων για παιδιά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Γιατί η γάτα τρίβεται στο πόδι μου; Τι προσπαθεί να πει το σκυλί, ξαπλώνοντας κάτω και σκουπίζοντας το πάτωμα με την ουρά του; Και γιατί, ακριβώς, το πουλάκι στο κλουβί κοιμάται όρθιο στο ένα πόδι; Θα ήθελες να μπορείς να καταλάβεις τι προσπαθούν να πουν τα ζώα; Ε, τώρα όλοι μπορούμε!

 

Το Πώς να μιλάς στα ζώα θα σε βοηθήσει όχι μόνο να καταλαβαίνεις τι προσπαθούν να σου πουν τα ζώα, αλλά και…να τους απαντάς! Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια για σκυλιά, γατιά, πουλιά, ψάρια, ερπετά, και άλλα είδη, που ζουν κοντά στους ανθρώπους. Εκτός από τις βασικές γνώσεις επικοινωνίας με κάθε ζώο και πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, στις σελίδες του υπάρχουν και χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για το πώς θα έχεις καλή σχέση με το κατοικίδιο σου!

 

Η συγγραφέας

Η Lindy Mattice αγαπάει βαθιά τα ζώα. Όταν ήταν μόλις επτά ετών, η οικογένειά της εργάζονταν σε μια οργάνωση αποκατάστασης της άγριας ζωής, και η Lindy περνούσε αμέτρητες ώρες φροντίζοντας μικρά, ορφανά ζώα που τελικά απελευθερώθηκαν πίσω στην άγρια φύση. Όταν μεγάλωσε εργάστηκε με μια τοπική ομάδα ως ντετέκτιβ για κατοικίδια, βοηθώντας στην εκπαίδευση σκύλων ώστε να αναζητούν χαμένα κατοικίδια. Ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης FFA (Future Farmers of America). Η Lindy έλαβε το πτυχίο Bachelor of Science στη Γεωργία από το Cal Poly. Αυτή τη στιγμή ζει στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά. Λατρεύει τα δύο σκυλιά και τη γάτα της οικογένειάς τους καθώς και τα εβδομαδιαία μαθήματα ιππασίας.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ 

 

 

Εξετάσεις για την

ΑΪ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

 


 

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

 

Εικονογραφημένα βιβλία

για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Σελίδες: 32 · Σχήμα: 24Χ28 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-484-922-2 · Τιμή: 13,99 €

 

 

Εξετάσεις για την Αϊ-Βασιλική Ακαδημία

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά συναντιούνται ξανά σε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο,

γεμάτο γέλιο και ανατροπές, που θα χαρούν μικροί και μεγάλοι!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

 

Η Αϊ-Βασιλική Ακαδημία δέχεται κάθε χρόνο υποψήφιους, αρκεί να πετύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Αλλά τι γνώσεις πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει;

 

Η δημιουργική φαντασία του Αντώνη Παπαθεοδούλου ξεδιπλώνει τις ικανότητες που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι και τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν, ενώ η Μυρτώ Δεληβοριά τα ζωντανεύει με τις υπέροχες εικόνες της. Περιτύλιγμα δώρων, γρήγορη ανάγνωση γραμμάτων και γνώσεις παγκόσμιας γεωγραφίας για έγκαιρες παραδόσεις είναι μόνο κάποιες από τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες. Υπάρχει όμως και μία ερώτηση, που όποιος την απαντήσει σωστά, γίνεται αμέσως δεκτός στην Αϊ-Βασιλική Ακαδημία…

 

 Εξετάσεις για την Αϊ-Βασιλική Ακαδημία

Το νέο βιβλίο των ταλαντούχων δημιουργών Αντώνη Παπαθεοδούλου και

Μυρτώς Δεληβοριά ήρθε για να χαρίσει στιγμές γέλιου και χαράς!

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

 

 

Ο συγγραφέας


 

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY), το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.ά. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στο κουκλοθέατρο.

Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com

 

 

 

Η εικονογράφος


Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Ιστορίες για παιδιά, του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku