Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΜΚ: Δ.Τ Συναυλίες στο Σκοτάδι 4 & 5 Σεπτεμβρίου

 

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» από τους The Bad Poetry Social Club

 


Τα "Σπουδαία Events" έχοντας όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, υποδέχονται την νέα σεζόν των συναυλιών στο σκοτάδι με την πρώτη Spoken Word παράσταση στο σκοτάδι με τους The Bad Poetry Social Club.

Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές  συναυλιών στο σκοτάδι, στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, οι CHÓRES και με παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αλλεπάλληλα sold out, υποδεχόμαστε τους The Bad Poetry Social Club (Π.Ι.Ε.Β., α. επίθετη, Fâné, Β. Σέργη, MFS) στην νέα σεζόν συναυλιών στο σκοτάδι, σε μία μοναδική spoken word performance, στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας»

Μετά το τελευταίο τους σκηνοθετημένο show στο Gazarte, οι The Bad Poetry Social Club έρχονται στην σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να ερμηνεύσουν τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα ποίηματα τους στο απόλυτο σκοτάδι, προσπαθώντας έτσι να αισθανθούν, να επικοινωνήσουν και να ευαισθητοποιήσουν μέσα από τον κόσμο των ατόμων με ζητήματα όρασης.

Θα βρεθούν στην σκηνή για να μας θυμίσουν το αίσθημα της επιστροφής, λόγω του φθνινοπώρου και ότι αυτό σημαίνει, βλέποντας στο βάθος τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Φτάνουν στην σκηνή χωρίς εξωτερικό φως, αλλά με φλόγες μέσα τους από ξεχασμένες παραλίες, με αποσκευές γεμάτες άμμο και ιώδιο, για να μιλήσουν για όσα μας κάνουν να επιστρέφουμε πάντα στην πόλη, στο τσιμέντο και στα διαμερίσματα, ακούντοντας μουσικές από τα Bar, τα καφενεία και τα Parties σε σπίτια.

Με τα έσοδα της συναυλίας θα υποστηρίξουν το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs’ Voice

Την συναυλία ανοίγει η Juliana Bousi

Λίγα λόγια για τους The Bad Poetry Society Club:

Το The Bad Poetry Social Club είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα. Αντικείμενα της ομάδας είναι το spoken word, το video poetry, η αυτοέκδοση και το poetry performance. Έχουν επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πληθώρα poetry performances, lives, παραστάσεις και αναλόγιες παρουσιάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα μέλη της έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα καλλιτεχνικών φεστιβάλ στην Ελλάδα. Μυθοπλαστικά podcast τους έχουν παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό τμήμα podcast του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τελευταία τους θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε στο big bang fest της Stegi Onassis.

 

«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας»

Ερμηνεύουν: Π.Ι.Ε.Β., α. επίθετη, Fâné, Β. Σέργη, MFS

On decks: Sativa (Λόγος Τιμής), Sumo

Ηχοληψία: Νίκος Μπίμπης

 

 

Λίγα Λόγια σχετικά με το DogsVoice:

Το Dogs' Voice είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2015. Στόχος του είναι να αναδείξει το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε όλη την Ελλάδα, να προσελκύσει οργανωμένα και αξιόπιστα εθελοντές και οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις του και το κυριότερο να αποτελέσει την ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεσματικής προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες.

 

Από το 2017, το Dogs' Voice ασχολείται συστηματικά με τη δημιουργία προγραμμάτων προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με τη διαχείριση κρίσεων αναφορικά με την προστασία ζώων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

 

Το 2023 παρουσίασε τη δράση του Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος με αποστολή την προστασία των ζώων μέσω του νομικού οικοσυστήματος.

 

 




Με μια ματιά:
Συναυλία: «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» με τους The Bad Poetry Social Club

Ημερομηνία: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος:  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίων:

Προπώληση: 12€
Ταμείο Εισόδου: 15€
ΑμεΑ / Φοιτητές / Μαθητές: 10€
Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία
Events
Press & Info:
info@spoudaia.gr

 

*******
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα
 
ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ
 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO
 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture
 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΕΡΤ
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,
KOSMOS
COSMOTETV

NEWS 24/7

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΤΑΝΕΑ  Ιn.gr  Αθήνα 9,84 , Tvxs,  The TOC.gr     
Το Ποντίκι   Monopoli.gr, Culturenow.gr  Pepper 96,6 fm Athens Voice Radio 102.5, ΣτοΚόκκινο 105,5, overfm 104,9 infowoman, infokinds, infokinds cy, oneman,
Clickatlife.gr  Onlytheater.gr,
ΘΕΑΘΗΝΑΙ, noisy art& music social network,  The GreekPlayProject,    ForFree.gr,  tetragwno.gr, mikrofwno.gr,  topconsept.gr
In2life.gr  Artandpress.gr  Artplay.gr Theatromania.gr  Webmusic.gr    
Ng radio, Amagi.gr  Boemradio.com,   
Κroma Magazine  Theatermag.gr,  Sinweb radio  tocradio.gr  citytag_the Athens guide, street radio, CityKidsGuide.com , travel4kids,kidsproject
 

 



 «Το φως μέσα μας» από τον Απόστολο Ρίζο

 

Τα "Σπουδαία Events" έχοντας όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, καλωσορίζουν την νέα σεζόν των συναυλιών στο σκοτάδι με τον εξαιρετικό Απόστολο Ρίζο προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο της ΑΡΩΓΗΣ, του σωματείου ατόμων με προβλήματα όρασης νομού Κυκλάδων.

Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές στο σκοτάδι, στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, οι CHÓRES και με παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αλλεπάλληλα sold out, έρχεται η σειρά του Απόστολου Ρίζου να μας χαρίσει μία βραδιά μουσικής μαγείας την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του Απόστολου Ρίζου, όπως το «Τι να θυμηθώ» έως και τα νέα κομμάτια που ετοιμάζει για το άλμπουμ «Ασκήσεις Τρυφερότητας» μέσα από την ιδιαίτερη συνθήκη της απόλυτης συσκότισης, στοιχείο που σε συνδυασμό με την ξεχωριστή χροιά του δημιουργούν ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Ο ιδιαίτερα αισθαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής έρχεται να μας χαρίσει μία μοναδική μουσική παράσταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την πραγματική ουσία των τραγουδιών· το φως μέσα μας.

Στην παράσταση «Το φως μέσα μας» συμμετέχουν:
Απόστολος Ρίζος - Ηλεκτρική Κιθάρα, Φυσαρμόνικα, Φωνή
Λένα Χατζηγρηγορίου - Βιολί, Φλογερές, Φωνητικά
Νίκος Κασσαβέτης - Κρουστά,
Drums
Ηλίας Καρούμπαλης - Ηχοληψία

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Ρίζο:

Ο Απόστολος Ρίζος γεννήθηκε στη Λαμία το 1977 και από πολύ μικρός οδηγήθηκε στον δρόμο της μουσικής , εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα.

Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ». Η ερμηνεία του στο “Τι να θυμηθώ”, θεωρείται πλέον από τις κλασικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Μετρώντας πλέον 23 χρόνια στη δισκογραφία, η ιδιαίτερη φωνή του και οι ξεχωριστές επιλογές των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει τον τοποθετούν αναμφίβολα στους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

 

Λίγα Λόγια σχετικά με την ΑΡΩΓΗ:

Το εν λόγω Σωματείο έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά σημαντικό έργο, μέσα από πολλές και ποικίλες ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις με κύριους στόχους δραστηριότητας, τη διαρκή αναβάθμιση της καθημερινής διαβίωσης των μελών του, την ισότιμη συμπερίληψη τους στην κοινωνία, τη σωστή ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για τα θέματα της οπτικής αναπηρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους ενήλικες του αύριο.

 

Επιγραμματικά, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις της "ΑΡΩΓΗΣ", όπως η οργάνωση εβδομάδων εκπαίδευσης στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης με το Λευκό Μπαστούνι, δημιουργία έντυπου και αυτοκόλλητου ενημερωτικού υλικού, βράβευση του Σωματείου για το πρώτο αυτοκόλλητο με γραφή Braille, συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FREEDOM DRIVE 2022 για την Ανεξάρτητη Διαβίωση ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και άλλα κοινωνικά περιβάλλοντα, επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού, δημιουργία πανελληνίου δικτύου εθελοντών συνοδών ατόμων με οπτική αναπηρία, επισκέψεις σε νησιά των Κυκλάδων με στόχο την αναζήτηση μελών και τη συμμετοχή τους στην Αρωγή και δημιουργία παιχνιδιών και ειδικών κατασκευών για άτομα με οπτική αναπηρία.

 

Με μια ματιά:
Συναυλία: «Το φως μέσα μας» με τον Απόστολο Ρίζο

Ημερομηνία: Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίων:

Προπώληση: 12€
Ταμείο: 15€
ΑμεΑ / Φοιτητές / Μαθητές: 10€

Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία Events

Press & Info: info@spoudaia.gr

*******
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα
 
ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ
 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO
 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture
 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΕΡΤ
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS

COSMOTETV

NEWS 24/7

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ
ΤΑΝΕΑ  Ιn.gr  Αθήνα 9,84 , Tvxs,  The TOC.gr     
Το Ποντίκι   Monopoli.gr, Culturenow.gr  Pepper 96,6 fm Athens Voice Radio 102.5, ΣτοΚόκκινο 105,5, overfm 104,9 infowoman, infokinds, infokinds cy, oneman,
Clickatlife.gr  Onlytheater.gr, ΘΕΑΘΗΝΑΙ, noisy art& music social network,  The GreekPlayProject,    ForFree.gr,  tetragwno.gr, mikrofwno.gr,  topconsept.gr
In2life.gr  Artandpress.gr  Artplay.gr Theatromania.gr  Webmusic.gr    
Ng radio, Amagi.gr  Boemradio.com,   Κroma Magazine  Theatermag.gr,  Sinweb radio  tocradio.gr  citytag_the Athens guide, street radio, CityKidsGuide.com , travel4kids,kidsproject

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.