ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD & ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΠΙΠΙΤΣΑ ΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ | «ΕΙΣΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΜΟΥ»

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD & ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΙΠΙΤΣΑ ΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ | «ΕΙΣΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΜΟΥ» | POLYPHONIKI RECORDS

 

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η Polyphoniki Records διοργανώνουν παρουσίαση του νέου δίσκο της Πιπίτσας Κληροπούλου με τίτλο «Είσαι Λιμάνι μου», στον οποίο η ελληνική λαϊκή μουσική παντρεύεται με κλασικές ενορχηστρώσεις.  


 

Στην παρουσίαση του δίσκου θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Αραβίδης, μαέστρος της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου,  πιανίστα και συνθέτις

 

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν οι: Ερωφίλη, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Βαγγέλης Δούβαλης.

 

Θα παίξουν οι:

Κώστας Ζαριδάκης, μπουζούκι

Σπύρος Τραυλός, βιολί

Καίτη Πάντζαρη, βιολοντσέλο και

Πιπίτσα Κληροπούλου, πιάνο

 

Σύνθεση - Ενορχήστρωση: Πιπίτσα Κληροπούλου

Στίχοι: Αναστασία Δούμα, Μαρία Γκιτζένη, Μαρία Ρήγα

Ηχοληψία – Μίξη – Mastering: Πέτρος Πετρόπουλος

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link Εκδήλωσης: https://bit.ly/3W5n6G0

Link CD: https://bit.ly/3UHJ9kZ

 

Λίγα λόγια για τον δίσκο «Είσαι Λιμάνι μου»

Η ταυτότητα του δίσκου συνάδει απόλυτα με τον ήχο του ο οποίος αποκαλύπτει την αναλογική φύση της μίξης του. Η Πιπίτσα Κληροπούλου συνεργάζεται με αγαπημένους ερμηνευτές όπως η Ερωφίλη, ο Κώστας Λειβαδάς, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ενώ παράλληλα μας συστήνει την Ειρήνη Τσιλιγιάννη μια από τις νέες φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου. Για την ηχογράφηση του δίσκου συνεργάστηκαν καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Νικόλας Καγιαλάρης – μπουζούκι, ο Παντελής Ντζιάλας – κιθάρα, ο Σπύρος Τραυλός - βιολί, η Καίτη Πάντζαρη – βιολοντσέλο, ο Σταύρος Καβαλιεράτος – κοντραμπάσο, η Πιπίτσα Κληροπούλου - πιάνο, ο Ανδρέας Νικόλης – τύμπανα και ο Κωστής Τεστετζόγλου – κρουστά. Ο δίσκος «Είσαι Λιμάνι μου» κυκλοφορεί από την Polyphoniki Records στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ και στο διαδικτυακό του κατάστημα και στην ιστοσελίδα της Polyphoniki Records.

 

Λίγα λόγια για την Πιπίτσα Κληροπούλου

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών. Κατέχει Πτυχίο Πιάνου, Δίπλωμα Πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Παράλληλα, είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και BSc in Psychology από το University of Wales Swansea. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικός σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία όπου έχει συνθέσει 6 cd με παιδικά τραγούδια, σε στίχους των μαθητών από τις παιδικές χορωδίες.

 

Η  πρώτη της δισκογραφική δουλειά, συνθετικά είναι το «Είσαι Λιμάνι μου» από την Polyphoniki Records. Επίσης, έχει γράψει δύο μουσικά παραμύθια με CD «Το Ντόντο που δεν μπορούσε να πετάξει» και «Η Λήδα η Ακρίδα και η Ορχήστρα με τα Ζώα» σε αφήγηση Γ. Ξανθούλη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κοροντζή και έχει συνθέσει τη μουσική των τραγουδιών που τα συνοδεύουν. Η συνθετική της δραστηριότητα περιλαμβάνει επίσης τα ορχηστρικά κομμάτια Fovos και Memoriae και την πρωτότυπη μουσική για 7 παιδικά θεατρικά έργα. Τέλος, συνεργάζεται με την Polyphoniki Records όπου επιμελείται την παραγωγή δίσκων. Στο παρελθόν, έχει αναλάβει τη γενική διεύθυνση και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του πολυχώρου “Μύρτιλλο” στον οποίο εργάζονται άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και ως ψυχολόγος έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία σε νοσοκομεία και ξενώνες των Αθηνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".