ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ - ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Ελληνικό Απόσταγμα 2023

Save the spirit’’

 

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΕΧΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13:00-20:00


 

Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και ποτών «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει για 7η φορά, φέτος στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στις 29 Ιανουαρίου.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας παρουσιάζοντας πάνω από 100 προϊόντα, όπως σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, τσικουδιές, αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου.

 

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες με επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που αποτελούν εξάλλου και το μέλλον του κλάδου. Παρουσιάζονται τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν τη μοναδικότητά τους παρουσία των δημιουργών τους.

 

Η μοναδικότητα των premium ελληνικών αποσταγμάτων αποτελεί έμπνευση για πολλούς μπάρμεν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτά συμμετέχουν σε κοκτέιλ-δημιουργίες Ελλήνων «mixologists» αλλά και σε παγκοσμίως γνωστά και εδραιωμένα ποτά όπως το Negroni (με τσίπουρο αντί τζιν) και το Bloody Mary (με ούζο αντί βότκα). Για το λόγο αυτό, η έκθεση θα φιλοξενήσει φέτος ένα μπαρ όπου γνωστοί μπάρμεν θα παρουσιάζουν επιτόπου τις δημιουργίες τους με βάση διάφορα ελληνικά ποτά.

 

Γαστρονομική έκπληξη αλλά και ιδανικό συνοδευτικό των αποσταγμάτων οινικής προέλευσης θα αποτελέσουν οι νόστιμες δημιουργίες του εστιατορίου Ψαράδες που είναι ο χορηγός γευστικής απόλαυσης της έκθεσης.

 

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζει το σεμινάριο για το πώς δοκιμάζονται τα αποστάγματα και η ενημερωτική εκδήλωση με τρεις κορυφαίους αποσταγματοποιούς που θα απαντούν για μία ώρα σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού για ο,τιδήποτε αφορά τα οινικά  αποστάγματα.

 

Η είσοδος κοστίζει €12 (φοιτητικό 10€). Περιλαμβάνει τον κατάλογο της έκθεσης και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων.

 

Ελληνικό Απόσταγμα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

13:00 – 20:00

Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα

 

Πληροφορίες www.apostagmata.gr

 

Χορηγός Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: all-restaurants.gr flaginlife.gr gastronomytours.com grapemag.gr lifo.gr  winetrails.gr

  

 

Η εκδήλωση  «Ελληνικό Απόσταγμα» τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ SPEAK FREELY –BIRTHDAY PARTY – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ & ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ

Δεσμοί Αλληλεγγυης | Ευχαριστήρια Επιστολή

«Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού», εκδόσεων IANOS