Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επί Κολωνώ_Σεμινάριο Υποκριτικής σε Κείμενα In Progress

 

Πρόσκληση σε νέους συγγραφείς

για συνεργασία με το εργαστήριο υποκριτικής

στο Επί Κολωνώ


 

Το θέατρο Επί Κολωνώ για όγδοη χρονιά αναζητά νέους συγγραφείς προκειμένου να συνεργαστούν με το εργαστήριο υποκριτικής και συγκεκριμένα με το Σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress».

 

Το Σεμινάριο θα ξεκινήσει στις14 Οκτωβρίου του 2020 και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου του 2021. Τα κείμενα που θα επιλεχθούν ενδέχεται να παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης στο θέατρο Επί Κολωνώ για τουλάχιστον 5 παρουσιάσεις στην αρχή του καλοκαιριού (Ιούνιος 2021).

 

Φέτος, λόγω των συνθηκών και για να εξασφαλιστούν αποστάσεις κατά την διάρκεια των προβών για τους μαθητές, οι συγγραφείς μπορούν να συμμετέχουν με έναν ή περισσότερους μονολόγους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα λαμβάνουν μέρος και οι ίδιοι στην διαδικασία της πρόβας του κειμένου τους προκειμένου να εξελίσσουν την δουλειά τους με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων.

 

Το μάθημα διδάσκει η Πέπη Μοσχοβάκου, ηθοποιός - σκηνοθέτης, συνεργάτης της Ελένης Σκότη και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν έναν ή περισσότερους μονολόγους μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου του 2020 στο xkolono@otenet.gr. Οι μονόλογοι θα πρέπει να είναι μέχρι 3 σελίδες περίπου. Δεν θα γίνουν δεκτά ολόκληρα έργα. Η επιλογή των κειμένων θα γίνει με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του μαθήματος και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Παρακαλούμε πολύ κατά την αποστολή των κειμένων οι ενδιαφερόμενοι να αναγράψουν αναλυτικά τον τίτλο του έργου, το όνομα του συγγραφέα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο & ηλεκτρονική διεύθυνση).

 

 

Σύντομο Βιογραφικό Πέπης Μοσχοβάκου:

 

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της Άντυς Κωστάκου (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ – Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα – Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο), «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway, στον πολυχώρο Αθηναϊς. Έχει παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Echoes of the past, του Νικόλα Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

 

 

-        Η σχολή θα παρακολουθεί όλες τις υγειονομικές οδηγίες που το υπουργείο υγείας ανακοινώνει σχετικά με την πανδημία και η πραγματοποίηση των μαθημάτων υποκριτικής θα προσαρμόζονται με τα νέα μέτρα. Σε περίπτωση Lockdown, τα μαθήματα θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο

 

-        Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στο Επί Κολωνώ μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη.

-        Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου www.epikolono.gr

 Έναρξη μαθημάτων:

“Υποκριτική σε Κείμενα In Progress”

με την Πέπη Μοσχοβάκου

Για δέκατο πέμπτο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την Πέπη Μοσχοβάκου. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του 2021.

Το μάθημα γίνεται για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με νέους συγγραφείς, οι οποίοι με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής θα εξελίσσουν δημιουργικά τα κείμενα τους. Οι ηθοποιοί θα δουλέψουν με τις βασικές αρχές του Method Acting, τον αυτοσχεδιασμό και το ρήμα δράσης, τροφοδοτώντας δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων.

Τα μαθήματα φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, έχουν σχεδιαστεί και προσαρμοστεί ώστε να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους διάδοσης του ιού στους συμμετέχοντες (μαθητές, προσωπικό και δασκάλα). Η προσαρμογή αυτή αφορά τόσο στη φύση των διαδικασιών στο χώρο, αφενός επί σκηνής, με τους ηθοποιούς να δουλεύουν αποκλειστικά σε μονολόγους, πρώτον για να εξασφαλίσουμε την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και δεύτερον ώστε ακόμη και στο απευκταίο σενάριο μιας καραντίνας να μπορούν να συνεχιστούν τα μαθήματα απρόσκοπτα διαδικτυακά (κάποιοι από τους μονολόγους θα γραφτούν ειδικά για τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων) και αφετέρου στην παραμονή στην αίθουσα με καθήμενους σε προκαθορισμένες θέσεις (περιορισμένος αριθμός μαθητών κοκ) όσο και μέτρα για τον αερισμό, την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων, υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από τους συμμετέχοντες.

 

Η δουλειά που θα προκύψει από το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” ενδέχεται να παρουσιαστεί σε μορφή παράστασης στο θέατρο Επί Κολωνώ, τον Ιούνιο του 2021.

Το μάθημα διδάσκει η Πέπη Μοσχοβάκου, ηθοποιός – σκηνοθέτης, στενή συνεργάτης της Ελένης Σκότη και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας ΝΑΜΑ.

Λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας και των απαιτήσεων του συγκεκριμένου σεμιναρίου, το μάθημα δεν συνιστάται για αρχάριους.

 

Πληροφορίες για το μάθημα:

Περίοδος σεμιναρίου: 14 Οκτωβρίου 2020 έως τέλος Ιουνίου 2021

Ημέρα & ώρα: κάθε Τετάρτη 21:15 – 23:15

Κόστος σεμιναρίου: 80 € (ανά τετράδα μαθημάτων)

Τόπος διεξαγωγής του μαθήματος: θέατρο Επί Κολωνώ

Διεύθυνση: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός,

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5138067

Στάση Μετρό Μεταξουργείο

 

INFO: Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του θεάτρου 210-5138067 ή στο www.epikolono.gr.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA, στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο Θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της Άντυς Κωστάκου (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ – Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα – Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο),  «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway,( στον πολυχώρο Αθηναϊ)ς. Έχει παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Echoes of the past, του Νικόλα Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

 

-        Η σχολή θα παρακολουθεί όλες τις υγειονομικές οδηγίες που το υπουργείο υγείας ανακοινώνει σχετικά με την πανδημία και η πραγματοποίηση των μαθημάτων υποκριτικής θα προσαρμόζονται με τα νέα μέτρα. Σε περίπτωση Lockdown, τα μαθήματα θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο

-        Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στο Επί Κολωνώ μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη

-        Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου www.epikolono.gr.

 Πληροφορίες


Επί Κολωνώ, τηλ 210 5138067, φαξ: 2105146169

www.epikolono.gr    e-mail: xkolono@otenet.gr

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα

  Στάση Μεταξουργείο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.