Joanna Drigo και ο Ευστάθιος Δράκος

Η Joanna Drigo και ο Ευστάθιος Δράκος μιλάνε στο All4fun

Ο Ευστάθιος Δράκος και η Joanna Drigo μας μιλάνε στο all4fun για την συνεργασία τους, την εμφάνιση τους στο Σταυρό του Νότου και διάφορα ακόμα...
 
 "Θα πρότεινα να μην βαραίνουν το μυαλό τους με πράγματα που δεν μπορούν να λύσουν, έστω στο εγγύς μέλλον, να κοιτάζουν να ευχαρίστιουνται το παρόν και να τολμήσουν νέα εγχειρήματα στην ζωή τους. Ένα από αυτά, το λαιβ μας στις 30 Μάρτη στον Σταύρο του Νότου."joanna stathis small
 
Αρχικά, πώς προέκυψε η συνεργασία σας;
 
 JD: με τον Στάθη είχαμε συμμετάσχει σε κάποια κοινά φεστιβάλ στο παρελθόν, και υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση ως προς την δουλειά του καθενός καθώς και μια αμοιβαία συμπάθεια. Μετά από την άφιξη μου από το Εδιμβούργο, σκεφτόμουν να φτιάξω μία ακουστική παράσταση με λυρικό χαρακτήρα και ο πρώτος που ήρθε στο μυαλό μου ήταν ο Ευστάθιος. Όποτε έκανα την πρώτη επαφή και όλα κύλησαν πολύ αρμονικά και πολύ όμορφα μεταξύ μας. 
 
ΕΔ: Δεν το σκεφτήκαμε και πολύ. Γνωριστήκαμε δύο καλοκαίρια πριν στην Σύρο και από την αρχή ταιριάξαν οι χημείες μας σαν άνθρωποι. Η απόφαση για τη μουσική συνεργασία ήταν πολύ πρόσφατη.
 
jdrigo face smallΤι θα δούμε στον Σταυρό του Νότου την Δευτέρα στις 30 Μαρτίου;
 
ΕΔ: Εγώ προσωπικά επέλεξα τελείως αβίαστα τα τραγούδια που αγαπώ περισσότερο αυτό τον καιρό. Έτσι κάνω πάντα και είναι μια διαδικασία η οποία με ευχαριστεί.
 
JD: Θα παίξουμε κυρίως τα δικά μας κομμάτια με ένα ακουστικό ύφος καθώς και κάποιες προσεκτικά επιλεγμένες διασκευές που ταιριάζουν στο ύφος της μουσικής που θελουμε να προβάλλουμε. Τραγούδια του Χατζιδάκι, του Σαββόπουλου και άλλων εκτελεσμένα από υπέροχους και ιδιαίτερους μουσικούς όπως ο Γιώργος Τσατσιουλης στο ακορντεόν, ο Δημήτρης Σιαμπος στην κιθάρα, ο Αλέξανδρος Μπαλτάς στα τύμπανα και ο Κώστας Πατσιωτης στο κοντραμπάσο.  
 
Ποια είναι τα ιδιαίτερα ακούσματά σας, και ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;
 
ΕΔ:Νομίζω αυτό λίγο πολύ είναι φανερό. Έχω καταντήσει γραφικός με την αγάπη μου για τον Χατζιδάκι και τον Ξαρχάκο, αλλά τί να κάνω? Έτσι είναι.
 
JD: Από ξένους καλλιτέχνες εκτιμώ ιδιαίτερα την PJ Harvey, καθώς και την grunge σκηνή, τους black keys, τους Nirvana καθώς και κάποια γαλλικά συγκροτήματα όπως οι mes souliers sont rouges και οι les ogres des Barbacks. Από Έλληνες μου αρέσουν πολύ ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Κηλαηδόνης, ο Γερμανός και ο Τσιτσάνης.
 
Με ποιους τραγουδιστές θα θέλατε να συνεργαστείτε;poster drigo drakos stn small
 
JD: θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τον κύριο Σαββόπουλο. 
 
ΕΔ:Δεν έχω θέσει κάποιο τέτοιο στόχο στον εαυτό μου. Μ'αρέσει να γίνονται όλα όχι επειδη τα κυνηγάω, αλλά επειδή είναι γραφτό να γίνουν.
 
Φοβερή διασκευή είναι και το τραγούδι «Στη θάλασσα»  που έχετε κάνει μαζί παλιότερα. Joanna , μπορείς με την μοναδική σου χροιά και ακαπελα να δώσεις ένταση στο τραγούδι. Σε αυτό οφείλεται ενδεχομένως και τα μαθήματα φωνητικής που έχεις κάνει αλλά και είναι κάτι ιδιαίτερο στην φωνή σου. Είναι κάποιο είδος που σε φοβίζει να τολμήσεις;
 
JD: Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν προσπάθησα ποτέ να πάρω το βάπτισμα της  "καλής"τραγουδίστριας, ίσως στις αρχές μόνο, όταν ξεκινούσα μαθήματα φωνητικής. Στην πορεία όμως κατάλαβα ότι αυτό που κάνει έναν τραγουδιστή "καλο"ειναι το να δώσει στον ακροατή να καταλάβει τι θέλει να πει το κομμάτι. Με αυτό κίνητρο και μόνο προσεγγίζω τα τραγούδια και δεν με πολύ αφορά να τα ερμηνεύσω όπως αρμόζει στο είδος που ανήκουν. Με ενδιαφέρει να τα κάνω κτήμα μου, να καταλάβω εγώ τι θέλουν να πουν και να το μεταφέρω ύστερα στον ακροατή. Κατά καιρούς για παράδειγμα, έχω τραγουδήσει και πολλά λαϊκά κομμάτια χωρίς να είμαι λαϊκή τραγουδίστρια.
 
joannadrigoΕυστάθιε, σου αρέσει να τραγουδάς ή πιο πολύ να γράφεις μουσική και στίχους και να κάνεις κάποιες ενδιαφέρουσες διασκευές;
 
ΕΔ:Νομίζω η σύνθεση είναι αυτό χωρίς το οποίο η ζωή μου δεν θα είχε και πολύ νόημα. Το τραγούδι και οι διασκευές είναι απλό επακόλουθο της δουλειάς μας, αλλά όχι κινητήριος δύναμη. Τουλάχιστον όχι για μένα.
 
Τι θα προτείνατε στους αναγνώστες μας;
 
JD: θα τους πρότεινα να μην βαραίνουν το μυαλό τους με πράγματα που δεν μπορούν να λύσουν, έστω στο εγγύς μέλλον, να κοιτάζουν να ευχαρίστιουνται το παρόν και να τολμήσουν νέα εγχειρήματα στην ζωή τους. Ένα από αυτά, το λαιβ μας στις 30 Μάρτη στον Σταύρο του νότου.
 
Πληροφορίες για το live μπορείτε να βρείτε εδώ:http://www.all4fun.gr/fun/music/10434-joanna-drigo-a------.html 
 
Της Αλεξίας Bλάρα,27/03/2015

http://www.all4fun.gr/interviews/music/10460--joanna-drigo-all4fun.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind