Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες | Διαγωνισμός | 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΗ ΚΑΡΑΒΑ
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

 
Ο Βίγκο Μπέργκερ, αξιωματικός της γερμανικής αντικατασκοπείας, κάνει μια αναπάντεχη γνωριμία σε ένα λεηλατημένο εβραϊκό σπίτι την επομένη της Νύχτας των Κρυστάλλων και μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον φέρει αντιμέτωπο με πραγματικούς και φανταστικούς εχθρούς στο κοσμοπολίτικο Βερολίνο του 1938.
[…]
Σε μια κοινωνία όπου η συλλογική ευθύνη μοιάζει να αφορά τρίτους και η ατομική ταυτίζεται με ένα φασματικό τέρας που καταβροχθίζει τα πεπρωμένα και τα λάθη της, όλοι μοιάζουν ένοχοι και όλοι αθώοι.
Ένα νουάρ μυθιστόρημα που σκιαγραφεί μια εποχή βαμμένη με αίμα και πλασμένη από τραγωδίες, όπου ο θάνατος συνυπάρχει με τον έρωτα και η φρίκη με την ελπίδα, επιβεβαιώνοντας πόσο οδυνηρή είναι η ανθρώπινη μοίρα.

 
Σελ.: 368 | Τιμή: 15.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5112-2
 
ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΪΣΤΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ. Λόγιες λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε και σήμερα και δεν γνωρίζουμε την προέλευση και τη σημασία τους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ
ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΪΣΤΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ.
Λόγιες λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε και σήμερα και δεν γνωρίζουμε την προέλευση και τη σημασία τους
 
Περισσότερες από 3.300 φράσεις και εκφράσεις αποθησαύρισε ο συγγραφέας στο πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο λεξικό του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους πιστεύουν ότι η ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να είναι πλούσια, γιατί χρησιμοποιεί στοιχεία και από παλαιότερες περιόδους της ελληνικής γραμματείας.
ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
[…]Ο συγγραφέας είχε την ιδιοφυώς απλή ιδέα να ψάξει και να βρει στα νεοελληνικά κείμενα όχι μόνο τις πιο κοινόχρηστες αρχαιοελληνικές λέξεις, αλλά τις φράσεις εκείνες που τις χρησιμοποιούμε χωρίς να ξέρουμε από πού κατάγονται. Αυτό το υπέροχο λεξικό είναι μια καθαρή απόλαυση, ακόμα κι όταν διαβάζεται σαν κοινό ανάγνωσμα, όταν δηλαδή δεν χρησιμοποιείται σαν λεξικό. Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ

 
Σελ.: 528 | Τιμή: 22.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5202-0
 
ΜΕΛΕΤΕΣ- ΔΟΚΙΜΙΑ
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Γνωριμία με τα σπάνια φυτά και ζώα του Ιερού Βράχου
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.
Γνωριμία με τα σπάνια φυτά και ζώα του Ιερού Βράχου
 
Όλοι γνωρίζουν ότι η Ακρόπολη είναι το σημαντικότερο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι ο Ιερός Βράχος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μεγάλα οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως τους εθνικούς δρυμούς, τα εθνικά πάρκα, τους υγροτόπους, τις περιοχές Natura 2000.
Στα είκοσι χρόνια των ερευνών τους ο Γρηγόρης και ο Λάμπρος Τσούνης κατέγραψαν όλα τα σπάνια φυτά και ζώα που απαντούν στα μονοπάτια της. Ανακάλυψαν ξανά, ύστερα από εκατό χρόνια που θεωρούνταν εξαφανισμένη, τη Μικρομέρια της Ακρόπολης. Το στενότοπο αυτό ενδημικό φυτό είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο και ζει μόνο στον Ιερό Βράχο και πουθενά αλλού στη γη!

Τα Μονοπάτια της Ακρόπολης είναι ένα κάλεσμα γνωριμίας με την απόλυτη ομορφιά και την υψηλή αισθητική. Με τον μαγικό κόσμο της φύσης στην Ακρόπολη, η οποία θα πρέπει να ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς.

 
Σελ.: 288 | Τιμή: 22.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5188-7 | Έγχρωμο φωτογραφικό υλικό
 
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΡΟΚΟΝΤΙΛΟ. Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
ΣΟΥΣΑΝΑ ΙΣΕΡΝ
ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΡΟΚΟΝΤΙΛΟ. Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
 
Ο επιθεωρητής Κροκοντίλο είναι εδώ για να σε βοηθήσει να αναγνωρίζεις, να μετράς και να διαχειρίζεσαι τα δέκα βασικά συναισθήματα χάρη στην απίθανη εφεύρεσή του: το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ. Κάθε μέλος της οικογένειας Συναισθηματάκη θα σου μιλήσει με παραδείγματα για το συναίσθημα που αντιπροσωπεύει.
Τι περιμένεις; Ξεκίνησε τώρα το συναρπαστικό ταξίδι σου στον κόσμο των συναισθημάτων!

Ο απόλυτος οδηγός για να γνωρίσεις τα συναισθήματά σου απλά και διασκεδαστικά!


Μπορείς να εκτυπώσεις το δικό σου ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ πατώντας εδώ

 
Έγχρωμη εικονογράφηση: Καρετέρο, Μόνικα | Μετάφραση: Πορτοκάλογου, Αγγελική |
Σελ.: 100 | Τιμή: 16.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5211-2 |
Σκληρό εξώφυλλο | Ηλικία: 
από 5 ετών
 
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΒΑΣΙΑ ΕΞΑΡΧΟΥ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
Ο Φερδινάνδος είναι ένας ερημίτης κάβουρας από τη Σαντορίνη.
Η γοητευτική Κονσολίνα, η φώκια, είναι αποφασισμένη να τον παρασύρει σε μια συναρπαστική περιπέτεια στα νησιά των Κυκλάδων.
Σε κάθε νησί τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, ανακαλύψεις και γνωριμίες. Ο Κλεόνικος, το κροκοδειλάκι της Μυκόνου, ο Ιερεμίας, το αγριοπερίστερο της Τήνου, ο Ερνέστος, ο γάιδαρος, και η Δανάη, η γάτα, είναι μόνο μερικά από τα πλάσματα που θα συναντήσουν.
[...]
Μια ταξιδιωτική περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα στα νησιά των Κυκλάδων...
Ένας αλλιώτικος οδηγός για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα κυκλαδίτικα νησιά και να ανακαλύψουν τα μυστικά τους...
 

Εδώ μπορείς να δεις και να εκτυπώσεις την Τυχερή Τράπουλα των Κυκλάδων, το Δίπλωμα του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Πλοκάμιας» και τον χάρτη των Κυκλάδων με τους σταθμούς του ταξιδιού των ηρώων του βιβλίου.

 
Έγχρωμη εικονογράφηση: Εξάρχου, Βάσια - Δουράμπεης, Δημήτρης - Δαδούκη, Άννυ |
Σελ.:
 192 | Τιμή: 19.90 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5189-4 Ηλικία: από 8 ετών
 
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΟΥ
 
Η Νένη θέλει να είναι πάντα καλή φίλη. Θέλει να κρατάει καλά φυλαγμένα τα μυστικά των άλλων. Όμως, με τη συμμετοχή της στη λέσχη ανάγνωσης και στην ομάδα ποδοσφαίρου, κινδυνεύει να αποκαλυφθεί ένα τεράστιο μυστικό. Το μυστικό του φίλου της του Νεοκλή. Κι έτσι ξεκινά η μεγάλη «μάχη των φίλων». Πώς θα σταθεί άξια απέναντι στον Νεοκλή χωρίς να χάσει και τα δικαιώματά της; Ίσως τα καταφέρει κάνοντας διαλογισμό, ακούγοντας ιστορίες του παππού της ή τρώγοντας τα μοσχομυριστά ρολάκια κανέλας της αγαπημένης της γειτόνισσας, της κυρίας Θέκλας.
 
Ασπρόμαυρη εικονογράφηση:  Χριστούλιας, Πέτρος |
Σελ.: 72 | Τιμή: 6.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5210-5 Ηλικία: από 9 ετών
 
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ
Στείλτε e-mail στο diagwnismos@kedros.gr μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2021, γράφοντας στο «Θέμα» το ονοματεπώνυμό σας ή το ψευδώνυμό σας και στο «Περιεχόμενο»  τον τίτλο ενός εκ των νέων βιβλίων που είδατε στο σημερινό newsletter και επιθυμείτε να κερδίσετε. Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο fb των εκδόσεών μας στις 10 Δεκεμβρίου και θα λάβουν μήνυμα στο e-mail τους. *δεν εκτελούνται αποστολές εκτός Ελλάδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku