Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γιώργος Πλατής μιλάει στο Open Mind

 


1.      Νέο ολοκληρωμένο άλμπουμ. Μιλήστε μου για αυτό.

Το πρώτο μου ολοκληρωμένο άλμπουμ σε μια διαδρομή μουσικής εργασίας πάνω από δύο χρόνια, με πολύ κόπο και μεγάλη πίστη και αγάπη στα τραγούδια μου. Ο δίσκος θεωρώ πως αποπνέει αυτοπεποίθηση και από τα δυνατά και "τραγουδένια" τραγούδια, αλλά και από την πλειάδα των σπουδαίων ερμηνευτών.

 

2.      Βλέπουμε πολλές συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες. Μιλήστε μου για την κάθε μια ξεχωριστά.

 

Πολλές και σημαντικές συνεργασίες με 9 τραγουδιστές που με τίμησαν ερμηνεύοντας σε ντουέτα με μένα και κάποια ξεχωριστά. Ιδιαίτερη μνεία στην Ασπασία Στρατηγού που απέδωσε συγκλονιστικά το στιβαρό ζεϊμπέκικο ''Χάρτινο Κορμί''. Επίσης θέλω να δώσω έμφαση στη συνεργασία μου σε ντουέτο στο πρώτο τραγούδι που παρουσιάσαμε, με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού που έδωσε ταυτότητα στο νησιώτικο μπάλο ''Μαύρη μου Θάλασσα'' και  πρωτογνωρίστηκα με το κοινό.

Ξεχωριστά στους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου και Ανατολή Μαργιόλα για τις ερμηνείες ψυχής στα τραγούδια μου αλλά και την ευγένεια του χαρακτήρα τους.

Στη Ζωή Παπαδοπούλου που ερμήνευσε με συναίσθημα το μελωδικό τραγούδι ''Όποιος ζήτησε συγνώμη''. Στο μοναδικό ντουέτο μου με τον Θοδωρή Κοτονιά σε ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του δίσκου, το ''Παράξενο Λουλούδι''. Τέλος στην Πολυξένη Καράκογλου που έκανε δεύτερες φωνές στο τραγούδι ''Το σ΄ αγαπώ δεν ήθελα'' και τη Σεμέλη για την απόλυτη συμβατότητα της φωνής της στο ''παπαζόγλειο'' τσιφτετέλι ''Δεν είχα φράγκο''.

 

3.      Πώς προέκυψε η ενασχόληση σας με την μουσική;

Με τη γονεϊκή καθοδήγηση της μητέρας μου, παιδιόθεν σε ωδεία κλασσικής και κατόπιν ακουστικής κιθάρας, αλλά και μαθήματα φωνητικής και μετά την ενηλικίωση μου, σε εμφανίσεις μου σε μουσικές σκηνές της χώρας.

 

4.      Μιλήστε μου για το ιδιαίτερο εξώφυλλο σας.

 

Το εξώφυλλο πράγματι χαρακτηρίζει αυτό το άλμπουμ από τον τίτλο ''Της ζωής το ταξίδι'' και θέλει να καταδείξει την πορεία αυτή της ζωής μας, σε μία φιλοσοφική εικονογράφηση της ''ενδοκοσμικής αθανασίας'' σε σκίτσα, από το ανθρώπινο μάτι που είναι η γη, στη μέση ο παντοκράτωρ ήλιος και πάνω το φεγγάρι. Σε αυτό της ζωής το ταξίδι ως βαθύτερος πόθος να ζήσει η μνήμη της δημιουργίας και να ακουμπήσει την ''αθανασία'' μέσα από τα τραγούδια. Για αυτό και ακριβώς το σημείωμά μου: ''να αφήσεις πίσω σου ένα παιδί, ένα κήπο, ένα τραγούδι'', που θέλει να αφήσει στους ανθρώπους και μετά το ταξίδι της ζωής, την καλή μνήμη του έργου μας. Αυτό είναι της ζωής το ταξίδι σε ολόκληρη την πορεία του και εν ζωή και κατόπιν στην αθανασία της μνήμης.

 

5.      Πώς νιώθετε με την ολοκλήρωση του άλμπουμ σας.

 

Νιώθω πως πραγματοποιήθηκε ένα από τα όνειρά μου και πως έφτασαν στη πηγή αρκετά τραγούδια που είχα στο συρτάρι εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη ρήση, πως αν αγαπάς και επιμένεις στο σκοπό σου, αργά ή γρήγορα όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

 

 

6.      Ποιες συνεργασίες ξεχωρίζετε και γιατί;

 

Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους σπουδαίους ερμηνευτές που συνεργαστήκαμε στο δίσκο, αλλά και τους συν-δημιουργούς και ιδιαίτερα τον μεγάλο στιχουργό Δημήτρη Λέντζο που με τίμησε και έδειξε απαράμιλλη αλληλεγγύη σε ένα τόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο, στηρίζοντας έμπρακτα έναν καινούργιο τραγουδοποιό-συνθέτη όπως εμένα.

 

7.      Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να γράφω καλά τραγούδια που να προσφέρουν ψυχική υγεία και σε μένα προσωπικά και στο κοινό που ταξιδεύει μαζί τους. Πιστεύω πολύ στις μελωδίες και στα τραγούδια που τραγουδιούνται και μπαίνουν εύκολα στα χείλη μας και σε αυτό ακριβώς τον καμβά προσπαθώ να γράφω τραγούδια.

 

8.      Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

Ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη να αποκτήσει η κοινωνία μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους, στην πράξη και όχι στα λόγια. Τα τραγούδια που είναι ο πολιτισμός μας, αλλά και η ψυχική μας θεραπεία, να γίνουν αφορμή να ταξιδεύουν οι ψυχές μας και να ευφραίνονται, αλλά και μέσα από τα κοινωνικά μηνύματα που περνάνε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στην ενσυναίσθηση και όχι στο εγώ, με μια απλή καθημερινή πρακτική. Σε ότι κάνεις και σε ότι δεν κάνεις, να  βάζεις πάντα τον εαυτό σου και στη θέση του άλλου, ώστε να καταλαβαίνεις πόσο μπορείς να πληγώσεις ή να ευεργετήσεις τον άλλον, έτσι όπως κι εσύ ο ίδιος θα ήθελες να ευεργετηθείς. 

Της Αλεξίας Βλάρα, 11/5/2023


 Γιώργος Πλατής

«Της ζωής το ταξίδι»

Μουσική: Γιώργος Πλατής

Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος, Δημήτρης Τσακαλίας,
Ράνια Θεοδωράτου, Γιώργος Πλατής

Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θαλασσινός,
Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Κοτονιάς, Ανατολή Μαργιόλα, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Ζωή Παπαδοπούλου,
Σοφία Παπάζογλου, Ασπασία Στρατηγού



 

Ο Γιώργος Πλατής παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Της ζωής το ταξίδι». Ο συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Πλατής δημιουργεί ένα σημαντικό album, προσεκτικά σχεδιασμένο έως την τελευταία λεπτομέρεια, με εξαιρετικά «υλικά» και κορυφαίες συνεργασίες.

Οι ερμηνευτές που τον πλαισιώνουν, πολλοί και καταξιωμένοι:

Γεράσιμος ΑνδρεάτοςΠαντελής ΘαλασσινόςΠολυξένη ΚαράκογλουΘοδωρής ΚοτονιάςΑνατολή ΜαργιόλαΣεμέλη ΠαπαβασιλείουΖωή Παπαδοπούλου,
Σοφία ΠαπάζογλουΑσπασία Στρατηγού.

Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Πλατής ενώ τους στίχους εκτός από τον ίδιο οι Δημήτρης Λέντζος, Δημήτρης Τσακαλίας και Ράνια Θεοδωράτου.

Ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος με την αξιοζήλευτη πορεία του γράφει τους στίχους σε πέντε από τα έντεκα τραγούδια του δίσκου και με τον διαυγή, απέριττο λόγο του συμβάλλει καθοριστικά στο άρτιο τελικό αποτέλεσμα.

Οι ερμηνευτές και οι εξαίρετοι μουσικοί που επέλεξε με προσοχή ο Γιώργος Πλατής και τον τίμησαν με τη συμμετοχή τους στον δίσκο του, προσφέρουν με το ταλέντο και την προσωπικότητά τους εχέγγυα ποιότητας.

Ο Γιώργος Πλατής έχει το χάρισμα να γράφει όμορφα, γήινα τραγούδια που υμνούν τη ζωή και αφηγούνται προσωπικές ιστορίες με τρόπο, άμεσο και οικείο ώστε να αφορούν τους θιασώτες του «αληθινού» τραγουδιού, χωρίς ανάγκη από επεξηγήσεις και παραπομπές.

Ο ίδιος στο λιτό σημείωμα που συνοδεύει την κυκλοφορία δίνει το στίγμα της τέχνης του:

«Να αφήσεις πίσω σου ένα παιδί, ένα κήπο, ένα τραγούδι...»

Τα τραγούδια μου, η ψυχή μου!

Ας μείνουν πίσω αυτά!

Γ.Π.

Ακούστε ολόκληρο το album στο YouTube ΕΔΩ

Ο δίσκος «Της ζωής το ταξίδι» κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Βρείτε τα τραγούδια του δίσκου στις ψηφιακές πλατφόρμες:

Spotify: http://bit.ly/3Gokq0B

Apple Music: http://bit.ly/3UgbK2b

Amazon Music: http://bit.ly/3zzshF1

Deezerhttps://bit.ly/3nVkdLS

Αποκτήστε το CDhttps://bit.ly/TisZoisToTaksidiCd

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου