Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες | Δεκέμβριος 2021

 

Αναίμακτα

Μαίρη Καλανδαρίδου

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα
Σελίδες: 82
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-296-3

Τιμή: 10,60 €

Το σαλόνι μας είναι ένα στοπ καρέ, ένα στιγμιότυπο ταινίας. Δεν ζούμε. Ποζάρουμε. Ένας σύζυγος που έχει απατήσει και το έχει μετανιώσει. Μια σύζυγος που σκοτώνει τον άντρα της από απόγνωση. Νέοι που οδηγούνται στο έγκλημα από πλήξη.

Ενδοοικογενειακή βία και ένοχα, κρυμμένα μυστικά, που θέλουν να αποκαλυφθούν. Ανάμεσα σε εφημερίες, συμφωνίες και πάσης φύσεως συνδιαλλαγές, οι ήρωες των ιστοριών προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους - ή να τον χάσουν, ακολουθώντας κάποιον άλλον. Ερωτικές σχέσεις, σχέσεις γονιών και παιδιών, ακόμα και σχέσεις τυχαίων μεταξύ τους ανθρώπων βγαίνουν στο προσκήνιο και επαναδιαπραγματεύονται με απρόσμενα αποτελέσματα.

Η μοναξιά τους, ακόμα και παρουσία άλλων ανθρώπων -κυρίως τότε-, είναι έντονη. Γιατί τελικά οι ήρωες είναι μόνοι τους. Συνέχεια. Ασφυκτικές σχέσεις ανθρώπων μέσα σε δωμάτια, που πασχίζουν για προσοχή, αλλά οδηγούνται σε συντριβή.

Περισσότερα...

Σταμάτα να παριστάνεις τον Φασουλή και άλλα διηγήματα

Ασπασία Κράλλη

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 182
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-299-4

Τιμή: 12,72 €

Τα διηγήματα αυτά είναι μια σύνθεση από εικόνες μοναχικών ανθρώπων, που συνάντησα περπατώντας στους δρόμους. Χρόνια τώρα παρατηρώ. Αυτή είναι η δουλειά μου, να παρατηρώ. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών έργων χωρίς λόγια. Παρατηρώ και ανιχνεύω τις ματιές, τις εκφράσεις των χειλιών, των φρυδιών, την κίνηση του λαιμού και των δαχτύλων, τον ρυθμό της ανάσας, τον βηματισμό, τον τρόπο του καθίσματος, τη στάση του σώματος. Τη γλώσσα του σώματος. Πάνω σ’ αυτά έχω βασιστεί για να δημιουργήσω ένα λεξιλόγιο. Το λεξιλόγιο του θεάτρου της σιωπής. Και να που μέσα απ’ αυτή την παρατήρηση γεννήθηκαν οι καθημερινοί μου ήρωες. Αυτοί οι μοναχικοί ήρωες, που περπατούν στους δρόμους, ανυποψίαστοι ότι κάποιος παρατηρεί τις μικρές τους κινήσεις, τις άκρες των χειλιών τους καθώς ανεβαίνουν στο λεωφορείο, τον αναστεναγμό τους καθώς διασχίζουν τον δρόμο, το ξαφνικό τους σταμάτημα και την αλλαγή της διαδρομής τους, καθώς βαδίζουν ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων που τους προσπερνά…

Περισσότερα...

Τι θα 'λεγες να σε στείλω στον Παράδεισο;

Ντανιέλ Μπανουλέσκου | Μτφρ. Άντζελα Μπράτσου, Λουμινίτσα Κωτσοπούλου

Είδος: Ξένη Λογοτεχνία (Μυθιστόρημα) 
Σελίδες: 200
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-297-0

Τιμή: 12,72 €

Αγωνίστηκα να γράψω ένα σημαντικό βιβλίο. Το έγραψα με έναν τρόπο «ζωής και θανάτου». Ήλπιζα να γίνει τόσο καλό, ώστε να μπορέσει να συγκριθεί με το Πόλεμος και Ειρήνη, το αγαπημένο μου μυθιστόρημα.

Δεν αληθεύει ότι, για να πετύχεις τον επιθυμητό στόχο, πρέπει να στοχεύεις λίγο πιο πάνω;

Οι αναγνώστες του μυθιστορήματός μου Τι θα’λεγες να σε στείλω στον Παράδεισο; πιθανόν θα ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες:

1. Αυτοί που θα το περιφρονήσουν και θα υποστηρίξουν ότι χρησιμεύει μόνο για να συνθλίβουν με αυτό τις κατσαρίδες.

2. Και οι άλλοι, εκείνοι που θα το λατρέψουν. Αυτοί θα καλέσουν στους κήπους τους και αγγέλους και δαίμονες και ανθρώπους. Θα τιμήσουν την πρόσκληση μόνο οι άγγελοι και οι άνθρωποι. Στα δένδρα θα υπάρχουν αιώρες. Θα ξαναδιαβαστούν τα πιο συζητήσιμα αποσπάσματα αυτού του μυθιστορήματος.

Και ενώ οι αναγνώστες επιστρέφουν σπίτι τους, θα ανακαλύψουν -επ!- ότι επιστρέφουν με τις καρδιές και τα μυαλά τους ευωδιαστά.

Ντανιέλ Μπανουλέσκου

Περισσότερα...

Ένταση

Ιβάν Άντιτς | Μτφρ. Σάσα Τζόρτζεβιτς

Είδος: Ξένη Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 76
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-298-7

Τιμή: 10,60 €

Τι κοινό έχουν ένας νάνος και μια στριπτιζέζ, ο μυστήριος ήχος μιας τρομπέτας, η Λουντμίλα που πλέκει ένα δίχτυ γύρω της; Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα νιώθατε αν ήσασταν γυαλί, γυαλί το οποίο οι ξυλουργοί κουβαλάνε μέσα στον θόρυβο της πόλης; Κι αν κάποιος από εμάς σκοτωθεί, πώς ή καλύτερα ποιος θα συνεχίσει την αφήγηση; Μεταξύ πεζού και ποίησης, ονείρου και πραγματικότητας, τα είκοσι δύο κείμενα της συλλογής, συνθέτουν παράδοξους, κωμικοτραγικούς κόσμους, όπου τα απλά και καθημερινά αποκτούν άλλη διάσταση, κι όπου η ένταση της αφήγησης καθρεφτίζει την ένταση ή αδυναμία, της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Περισσότερα...

Το καλύτερο μυθιστόρημα όλων των εποχών

Ντανιέλ Μπανουλέσκου | Μτφρ. Άντζελα Μπράτσου, Λουμινίτσα Κωτσοπούλου

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Μυθιστόρημα)
Σελίδες: 570
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-307-6

Τιμή: 15,90 

Το καλύτερο μυθιστόρημα όλων των εποχών προτείνει μια γκροτέσκα και ακραία προέκταση των θεωριών συνωμοσίας όπως το «παράλληλο κράτος» και τις συνδυάζει με θρύλους για τσιγγάνους, παρανόμους και αντικομμουνιστική αντίσταση στα βουνά. Η δράση διαδραματίζεται μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 1989, το τελευταίο έτος του κομμουνισμού στη Ρουμανία. Κάθε επεισόδιο χρονολογείται με ακρίβεια και πολλοί από αυτούς που έζησαν εκείνη την περίοδο μπορούν να εντοπίσουν τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία ρέουν αμετάκλητα σαν σε ένα είδος αντίστροφης μέτρησης για την ιστορική στιγμή του Δεκεμβρίου του 1989.

Ενάντια στο καθεστώς υψώνεται, στη φαντασία του Ντανιέλ Μπανουλέσκου, όχι η εσωτερική αντίσταση ούτε οι αντιφρονούντες διανοούμενοι, αλλά μια συμμορία εγκληματιών που στρώνουν σχέδιο δολοφονίας του δικτάτορα. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι τυπολογικά παραδείγματα, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν παρελθόν ή τίποτα από το παρελθόν τους δεν είναι αρκετά σημαντικό. Ωστόσο, δεν λείπουν οι λόγοι για εξέγερση και το μυθιστόρημα αφθονεί σε εκφραστικές και αποκαλυπτικές περιγραφές.

Περισσότερα...

5 Ευρωπαϊκές Ιστορίες

Γκαστ Γκρέμπερ, Λίντια Ντιμκόφσκα, Ιωάννα Παρβουλέσκου, Ζαν Μπακ, Γελένα Λένγκολντ | Μτφρ. Άντζελα Μπράτσου, Μαριάννα Αβούρη

Είδος: Ξένη Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 66
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-306-9

Τιμή: 10,60

Το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοδοξεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη «νεαρή» ευρωπαϊκή λογοτεχνία, αυτή που «μεγαλώνει» σε κάθε γωνιά της ηπείρου μας, αυτή που θα συντελέσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα τους Ευρωπαίους φίλους και γείτονές μας, να αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή μας, και να ανακαλύψουμε άλλα σύμπαντα που βρίσκονται τόσο κοντά μα διαφέρουν τόσο πολύ. Χρόνο με τον χρόνο, το Βραβείο φέρνει στο φως καινούρια ταλέντα. Έχει επιτρέψει στα βιβλία και τους συγγραφείς τους να ταξιδέψουν, να ανακαλύψουν καινούριο κοινό, να χτίσουν γέφυρες μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Έτσι λοιπόν, για τη δέκατη επέτειο (2018), θελήσαμε να τιμήσουμε τους συγγραφείς και την Ευρώπη, ζητώντας τους να μας διηγηθούν μια ευρωπαϊκή ιστορία, μια ιστορία της δικής τους Ευρώπης, των βιωμάτων τους ως πολίτες αυτής της εξαιρετικής εμπειρίας. 36 συγγραφείς ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόκληση, γράφοντας σε 23 διαφορετικές γλώσσες. 36 ιστορίες που μας αφηγούνται την Ευρώπη τους. 36 ιστορίες που περιγράφουν τόσα πολλά στιγμιότυπα της ύπαρξης μας ως Ευρωπαίοι. Και να που τώρα, οι πέντε εξ αυτών που αναδείχτηκαν και βραβεύτηκαν, έχουν μεταφραστεί για πρώτη φορά στα ελληνικά και μπορούν να μοιραστούν με νέους αναγνώστες. Θα ρίξουν κάποιο φως στην πραγματικότητα της περιοχής μας, των συγγραφέων της και της λογοτεχνίας της. Ελπίζω ότι θα σας ενθαρρύνουν να διαβάσετε πολλούς Ευρωπαίους συγγραφείς. Καλή ανάγνωση.

Αν Μπέργκμαν

Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Βραβείου Λογοτεχνίας (EUPL)

 

Περισσότερα...

Αποτεφρώσεις

Κατερίνα Ταγαρά

Είδος: Ελληνική ποίηση
Σελίδες: 44
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-300-7

Τιμή: 8,48 €

Απουσία οξυγόνου
Η καύση της
Εξελίσσεται αργά
Άνω τελεία
 
Τη νύχτα
(ονειρεύονται πως ζουν)
Το σώμα
Εναποθέτει
Στάχτες
Στην τεφροδόχο
Της ποίησης

Περισσότερα...

Παιδικές παλάμες

Ειρήνη Παραδεισανού

Είδος: Ελληνική ποίηση
Σελίδες: 54
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-301-4

Τιμή: 10,48 €

μικρό μου αντίβαρο
ανάσα ακριβή μου
γύρνα την παλάμη
στο αλάτι της θάλασσας
κι ακούμπησε μ’ αυτήν τη δίψα
το δόντι του κήτους

Περισσότερα...

Χρηματιστήριον εποχών

Βιβή Κοψιδά - Βρεττού

Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 64
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-305-2

Τιμή: 10,60 €

Σε προσμένω σαν
Ομορφιάς πανηγύρι
Το στήθος γυμνό.

Χλόη βουΐζει
Φουντώνει ο έρωτας
Στροβιλίζεται...

Κόκκινη φούστα
Αναρριχάται το φως
Σ' ανεμόσκαλες.

Σγουρό κεφάλι
Από φύκια στεφάνι
Του ήλιου παιδί.

Νεκροί ήρωες
Τώρα να φοβηθείτε
Σας στρώνουν χαλιά...

Δειλό μάνταλο
Δεν ανοίγει σε ξένο
Όνυχες φόβοι.

Περισσότερα...

Ο κήπος της ανυπακοής

Τώνια Τσαρούχα

Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 104
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-303-8

Τιμή: 10,60 €

Αν δεις στον ύπνο σο κλειδί,
περιστρέφεσαι συνέχεια
γύρω από μια έλλειψη.
Αν δεις φιλί
γεμίζεις την έλλειψη
με εντόσθια εγκατάλειψης.

Δεν είναι καλός οιωνός για το μέλλον
αν στον ύπνο σου πουλάς βατραχοπιτζάμες
σε γυναίκες που παντρεύτηκαν τη σκιά τους
ή σε άντρες που κάνουν το σκιάχτρο
σε χωράφι με αραποσίτι.

Αν ονειρεύτηκες ότι διαβάζεις τους Αδελφούς Καραμάζοφ
ή ότι ακούς το The man who sold the world
-για πρώτη φορά-
δεν ήταν όνειρο
ήταν ανάμνηση.

Αν δεις ότι το ποίημα έχει διαρροή γκαζιού
το έγραψες με το κεφάλι στον φούρνο.
Αν σε στενεύει στους στίχους
σου το δάνεισε κάποιο φάντασμα.

Αν είδες το ίδιο όνειρο με κάποιον άλλον
ο ένας είναι η λευκή φάλαινα του άλλου.
Αν είδες το ίδιο όνειρο με κάποιον άλλον
είναι ένα τσέρκι χρυσό που γλιστρά στο νερό
κι η ερμηνεία του εξαρτάται
από ποια πλευρά του πόνου κοιμάται.

Περισσότερα...

Πρόσωπο με πρόσωπο

Αλεξάντερ Γκέλμαν | Μτφρ. Μαρία Παπαλάμπρου

Είδος: Κλασικό Θέατρο
Σελίδες: 72
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-304-5

Τιμή: 10.60 €

«Δεν με πληρώνουν για να είμαι σύζυγος και πατέρας» αγανακτεί ο Αντρέι, ενώ η Νατάσα του απαντά «Να σε βλέπω να βγαίνεις από το γυαλιστερό σου αυτοκίνητο, να παίζεις με τα κλειδιά σου γεμάτος από το Εγώ σου, και να περπατάς λες και δεν έχεις καμία έννοια σε αυτό τον κόσμο. Σου μιλάω πολύ ειλικρινά Αντρέι, θα μπορούσα να σε είχα σκοτώσει επιτόπου εκείνη τη στιγμή».

Ο πολιτικός μηχανικός Αντρέϊ Γκλάντκοφ, είναι στέλεχος σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ η Νατάσα Γκλάντκοφ εργάζεται ως βιβλιοθηκάριος. Μέσα από τις συγκρούσεις του ζευγαριού, αναδεικνύεται η γραφειοκρατική και διεφθαρμένη πραγματικότητα που τους περιβάλλει, διαποτίζοντας κάθε πτυχή της ύπαρξης. Οι δεσμοί αγάπης ανάγονται σε πελατειακές σχέσεις, η προσωπική ζωή παραδίδεται στην επαγγελματική ανέλιξη, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες και η αθωότητα ακρωτηριάζεται στο βωμό της φιλοδοξίας.

Ένας άντρας και μια γυναίκα, αφήνουν τις εγωιστικές τους βλέψεις να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα το παιδί τους, αντικρίζοντας ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, την πιο φρικτή τους αλήθεια.

Τι θα απομείνει μετά την καταστροφή; Τι θα μείνει ζωντανό μέσα στις στάχτες; Μπορεί κάποιος μέσα σε μια νύχτα να βρει τις απαντήσεις για τις αξίες της ζωής, να βρει τον άνθρωπο μέσα του, και να σώσει την ψυχή του;

Περισσότερα...

Ανθολογία Νέων Σέρβων Ποιητών

Συλλογικό | Ανθολόγηση - Πρόλογος: Ιβάν Άντιτς | Μτφρ. Σάσα Τζόρτζεβιτς

Είδος: Ανθολογίες Νέων Ποιητών 
Σελίδες: 140
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2021
ISBN: 978-960-638-302-1

Τιμή: 10,60 € 

Δίγλωσση έκδοση.

Μπόγιαν Βάσιτς, Τζόρζτε Ίβκοβιτς, Ούρος Κοτλάγιτς, Ιβάνα Μάκσιτς, Άνια Μάρκοβιτς, Μπόγιαν Μάρκοβιτς, Ραντμίλα Πέτροβιτς, Μάσα Σένιτσιτς, Ταμάρα Σούσκιτς, Μάρκο Στόγικιτς

Бојан Васић, Ђорђе Ивковић, Урош Котлајић, Ивана Максић, Ања Марковић, Бојан Марковић, Радмила Петровић, Маша Сеничић, Тамара Шушкић, Марко Стојкић

Περισσότερα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.