Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» στο Από Μηχανής Θέατρο


ΚΑΤΩ  ΣΚΗΝΗ


ΚΑΤΩ  ΣΚΗΝΗ

«ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»
του Γιαν Ντε Χάρτογκ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδούλου
                                      Παραγωγή: Από Μηχανής Θέατρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00


                           
Στο Από Μηχανής Θέατρο ολοκληρώνονται ,όπως ήταν προγραμματισμένο, την Τρίτη 3 Μαρτίου οι παραστάσεις του έργου «Νυφικό Κρεβάτι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου.
Ο Γιώργος Χριστοδούλου, μετά την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά «Ο Μικρός Χίτλερ» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία για δυο συνεχόμενες σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, καταπιάνεται αυτήν τη φορά με το «Νυφικό Κρεβάτι» του Γιαν Ντε Χάρτογκ,  ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα παγκοσμίως που έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο αλλά και στο θέατρο διασκευασμένο ως μιούζικαλ κι έχει αγαπηθεί όσο λίγα από το ξένο και το ελληνικό κοινό.

Η ιστορία ακολουθεί τους δυο πρωταγωνιστές, τον Μάικ και την Αγνή, από την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, σε μια γλυκόπικρη κωμωδία καταστάσεων. Όλες οι σημαντικές στιγμές της πολύχρονης συμβίωσής τους, από τις εγκυμοσύνες, τις επιτυχίες τους, τις συγκρούσεις τους, αλλά και τις αστείες στιγμές τους, ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των θεατών γύρω από το νυφικό τους κρεβάτι. Ένα κοινό ταξίδι προς την ωριμότητα που απαιτεί από εκείνους να παλέψουν και να μοχθήσουν για να αποδείξουν πως το «για πάντα μαζί» μπορεί να είναι και αληθινό.



                                             «ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»
του Γιαν Ντε Χάρτογκ

“...και αφού ευλόγησες τους πρωτόπλαστους
τους είπες... να αυξάνεστε και να πολλαπλασιάζεστε
και να γίνετε κυρίαρχοι στη γή...
Και τους παρουσίασες τους δύο αυτούς
ως ένα μέλος με αυτήν την ένωση.
Διότι γι αυτήν την ένωση θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα του
και την μητέρα του
και θα προσκολληθεί στην γυναίκα του...
και θα γίνουν οι δυό τους
ένα σώμα.
Και αυτούς, που ο Θεός συνέδεσε με τον δεσμό του γάμου
άνθρωπος δεν θα τους χωρίσει...”

Σας καλούμε με χαρά στην πιο σημαντική στιγμή
της ζωής μας

Μάικ  και  Αγνή

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00


στο Θέατρο “Από Μηχανής”

Κουμπάροι:  Αλέκος Αναστασίου (φωτισμοί)
Δήμητρα Λιάκουρα (σκηνικά-κουστούμια)
Μαρίζα Τσίγκα (κίνηση)
Βαλέρια Δημητριάδου (μουσική)
Βασίλης Αθανασόπουλος (βοηθός σκηνοθέτη)

Σκηνοθεσία εκδήλωσης:
Γιώργος Χριστοδούλου

Μετάφραση:
Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν:
Μαρία Προϊστάκη
Γιώργος Χριστοδούλου


INFO:
Μια παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου
ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων(έως 3 Μαρτίου):
Δευτέρα στις 21:00
Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 90΄

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
Kανονικό: 15 €
Μειωμένο(Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) :12 €
Ατέλεια : 5 €

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/amtheater/nyfiko-krevati/


Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου.
Μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες του ήταν με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στην παράσταση Acropolisreconstraction, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στην παράσταση “7 χρόνια” με τον Στάθη Λιβαθινό στις παραστάσεις “Ερωτόκριτος” και “Ο Ηλίθιος” στο θέατρο “Ακροπόλ”, “Ο θάνατος του Δαντόν” για το Φεστιβάλ του Γκίσεν στη Γερμανία, καθώς επίσης και στην “Ιλιάδα” για το φεστιβάλ Αθηνών και άλλα διεθνή φεστιβάλ.
Η συνεργασία του με το φεστιβάλ Αθηνών συνεχίστηκε με τις παραστάσεις “Ηλέκτρα” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα, “Η σφαγή των Παρισών” και “Η τραγική ιστορία του Ριχάρδου Γ” με την ομάδα “H ορχήστρα των μικρών πραγμάτων” σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο στην παράσταση “Πόθοι κάτω απο τις λεύκες”, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στην παράσταση “Το γλυκό πουλί της νιότης” σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.
Το 2015 συνσκηνοθέτησε με τον Γεράσιμο Μιχελή το έργο “Ο μικρός Χίτλερ” που παίχτηκε για δύο χρονιές στο θέατρο του Νέου Κόσμου.
Τελευταία του συνεργασία ήταν με τον Γιώργο Παπαγεωργίου στην παράσταση “Αρίστος”στο Θέατρο του Νέου κόσμου.    


ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΚΗ

Αριστούχος απόφοιτη της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών (2015) και της Νομικής σχολής Αθηνών.
 Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιόςστις εξής παραστάσεις: “Το σκοτεινό σπίτι” του Νηλ Λαμπιούτ ( σκην.Χρήστος Λύγκας, ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2011), “Οικογένεια Τσέντσι” των Ιόλη Ανδρεάδη/ Άρη Ασπρούλη  (σκην. Ιόλη Ανδρεάδη, ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2015-16), YoungLear των Ιόλη Ανδρεάδη/ Άρη Ασπρούλη (σκην.Ιόλη Ανδρεάδη, φεστιβάλ Αθηνών και θέατρο Θησείον, 2016), “η Δύναμη του Σκότους” του Λεβ Τολστόι (ομάδα Νάμα, Ελένη Σκότη , Σύγχρονο Θέατρο  2017-18), “Αγάπη” (σκην. Ηλίας Κουνέλας, ΔηΘεΠει, 2017) και “8'19''” (σκην. Στέλλα Μαγγανά, Θέατρο Μπιπ, 2018).
 Επίσης έχει συμμετάσχει ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: “ο Μικρός Χίτλερ” του Άρνολντ Μπέρνφελντ (σκην. Γιώργος Χριστοδούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Θέατρο του Νέου Κόσμου 2016-17 ) και “Αρίστος” (σκην. Γιώργος Παπαγεωργίου, Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2018-19).
 Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες : “το μάτι και το φρύδι” (σκην.Κωστής Χαραμουντάνης, 2016), “το τέρας κοιμάται” (σκην.Κωστής Χαραμουντάνης, 2017), Kioku (σκην.Κωστής Χαραμουντάνης, 2018) και “Κόστος Ευκαιρίας” (σκην.Παύλος Βαλσαμίδης, 2018) .




Υπεύθυνος Επικοινωνίας:Αντώνης Κοκολάκης






Από Μηχανής Θέατρο
www.amtheater.gr
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τκ 10436
Τηλέφωνο: 210 5232097
Προπώληση:viva.gr
Ώρες ταμείου και επικοινωνίας: Καθημερινά 9:00 -  22:00
info@amtheater.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.