Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε την παράσταση: "Συρανό ντε Μπερζεράκ" στο Θέατρο Κάππα



Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα, ο Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Edmond Rostand «Συρανό ντε Μπερζεράκ» κάθε Κυριακή στις 11:30.

Όντας πιστοί ακόλουθοι του Θιάσου Ηλία Καρελλά σπεύσαμε και φέτος να παρακολουθήσουμε την πολυαναμενόμενη για εμάς παράστασή του. 

Ο κ. Καρελλάς έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του και ως δεξιοτέχνης πλέον με τις σκιές δημιούργησε ένα ονειρικό σκηνικό γεμάτο εικόνες , χρώμα και συναισθήματα που σε συνδυασμό με την κινησιολογία από την Αντιγόνη Γύρα σε ταξιδεύει στην εποχή που εξελίσσεται το έργο αναδεικνύοντας την τρυφερότητα του συνάμα.

Ο κ. Ελευθερίου, ο οποίος ήταν χαρισματικός και ο πλέον ενδεδειγμένος θα τολμούσα να πω για Συρανό, κεντρίζει το κοινό από την πρώτη στίγμη. Αυτοσαρκασμός, λογοπαίγνια, ευχέρεια λόγου, ρομαντικό ύφος, παραστατικότητα, αεικίνητος και γεμάτος πάθος, “οργώνει” τη σκηνή, καθηλώνοντας τους θεατές και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το χαρακτήρα που υποδύεται.  Ο κ Καπένης ταιριαστός με τον ρόλο του Κριστιάν που υποδύεται  χτίζει με την παρουσία του τον αφελή και πέραν κάθε υποψίας χαρακτήρα του. Για άλλη μια φορά ο εκπληκτικός Φάνης Παυλόπουλος  ενσαρκώνει κάθε χαρακτήρα με τον δυναμισμό που τον διακρίνει και βλέπουμε την μεγάλη του ευελιξία επί σκηνής και την άνεσή του να παρουσιάζει με επιτυχία τον κάθε ρόλο του. Τέλος η κ Αθανασιάδη πετυχημένη ως Ρωξάνη ταλανίζεται ανάμεσα στον έρωτα της για τον Κριστιάν και την βαθειά αγάπη της και εκτίμηση για τον Συρανό. Φυσικά οι εκρηκτικοί String Demons επί σκηνής απογείωσαν με την μουσική τους επένδυση κάθε στιγμή και εισβάλλοντας πολλές φορές στη σκηνή έδιναν το δικό τους στίγμα άλλες φορές προχωρώντας τη δράση και άλλες τονίζοντας συγκεκριμένα σημεία του έργου.


Ο κ.  Καρελλάς κατάφερε να μας διδάξει με τον πιο όμορφο τρόπο πως η ομορφιά είναι μέσα μας και ο δικός μας πλούτος είναι η ψυχή μας και το πνεύμα μας και όλο αυτό δίχως κανέναν διδακτισμό. Στην εποχή της εικόνας και της επιφάνειας, τα παιδιά και οι γονείς μαζί, είδαν ότι δεν είμαστε το φαίνεσθε αλλά το είναι! Το μεγαλείο της ψυχής του Συρανό και οι τόσες αρετές του τον έκαναν τελικά να αγαπηθεί παρόλο την μειονεκτική του εμφάνιση. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και αν μη τι άλλο φύγαμε από το θέατρο μαγεμένοι!

Για άλλη μια φορά μαγευτήκαμε από μια αριστουργηματική παράσταση. Ο κ. Καρελλάς και φέτος κέρδισε το στοίχημα και τον ευχαριστούμε πολύ για το μαγικό αυτό αποτέλεσμα! Κάθε χρόνο λέμε "είδαμε το καλύτερο του" και κάθε χρόνο φροντίζει να μας διαψεύδει με μεγάλη επιτυχία. Κ. Καρελλά συνεχίστε έτσι, το όριο είναι κάθε φορά ο ίδιος σας ο εαυτός και εσείς τον ξεπερνάτε με επιτυχία χαρίζοντας μας 2 ώρες πραγματικής τέχνης με όλη τη διάσταση της έννοιας!!!
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και φυσικά συστήνουμε να την δείτε ανεπιφύλακτα! Ίσως μια φορά δεν είναι αρκετή, σας προειδοποιούμε...! Σπεύσατε!!!               

                          
Μετά από τις δύο επιτυχημένες χρονιές της παράστασης "Το αγόρι με τη βαλίτσα" ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει μια παράσταση-πρόταση για την ερχόμενη σεζόν. Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα θα ζωντανέψει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Edmond Rostand "Συρανό ντε Μπερζεράκ", στην ευρηματική και βραβευμένη διασκευή για παιδιά και νέους του Jo Roets, σε απόδοση - προσαρμογή στα ελληνικά της Χαράς Γιαννακοπούλου.        

Ο Συρανό, φοβερός ξιφομάχος και ποιητής, είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη. Όμως δεν τολμάει να της το πει, γιατί τον εμποδίζει η μεγάλη του μύτη. Ο Κριστιάν είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, δεν ξέρει όμως πώς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Συρανό δέχεται να βοηθήσει τον Κριστιάν να κερδίσει την αγάπη της Ρωξάνης, με τα δικά του λόγια· τα λόγια ενός ποιητή. Οι δύο πρωταγωνιστές στην πραγματικότητα είναι οι δύο πλευρές ενός ανθρώπου, το σώμα και η ψυχή. Ποιος θα νικήσει; Η εξωτερική ομορφιά του Κριστιάν ή η ομορφιά της ψυχής του Συρανό;            

Τον ήρωα με την πιο διάσημη μύτη στο παγκόσμιο θέατρο, τον ποιητή – ξιφομάχο Συρανό, θα ερμηνεύσει μοναδικά ο Λευτέρης Ελευθερίου. Οι String Demons, το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων που συζητήθηκε και αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια, φέρνει ζωντανά στη σκηνή τη μουσική του «τρέλα», διασκευάζοντας αποκλειστικά για την παράσταση αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής και όχι μόνο, με ροκ και ανατρεπτικό τρόπο! Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Καπενής, Φάνης Παυλόπουλος. Μαζί τους οι χορευτές Κατερίνα Γεβετζή και Ναπολέων Μανάτος.            

Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Ηλία Καρελλά, ζωντανεύει με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, αυτή τη φορά με χορευτές από την ομάδα της «Κινητήρας Χοροθέαμα».              

Στην παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ηλίας Καρελλάς συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, χορευτές, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών.  Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την έννοια της διαφορετικότητας. Tί σημαίνει ομορφιά; Tί σημαίνει εικόνα, στην εποχή της εικόνας; Πώς εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του; Πώς επικοινωνεί; Πώς ερωτεύεται; Σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία και η  απρόσωπη επικοινωνία, που οι άνθρωποι φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, που η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς, που ο σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός είναι πιο έντονος παρά ποτέ, ο "Συρανό" έρχεται να υμνήσει με τον δικό του τρόπο τον έρωτα. Να μας δείξει ότι η ουσιαστική επικοινωνία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του άλλου, μα πάνω απ' όλα η ειλικρινής αγάπη, έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει και να μας απελευθερώσει.

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας:  
Edmond Rostand
Διασκευή: 
Jo Roets
Απόδοση:
 Χαρά Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Πληροφορίες:
Θέατρο Κάππα - Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά
Διεύθυνση: Κυψέλης 2
Πρώτη παράσταση: 29 Σεπτεμβρίου 2019
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων

Τιμές εισιτηρίων:
12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών με την επίδειξη κάρτας)




ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210 7777104 & 210 7777124

Της Ξανθής Πέτρου, 16/10/2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης  «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» , σε σκηνοθεσία  Πέτρου Ζούλια , στο  «Θέατρον » του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η παράσταση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για τη σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια όσο και για τις ερμηνείες του θιάσου. Άνθρωποι από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου τίμησαν την παράσταση με την παρουσία τους. Μεταξύ αυτών: ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Έφη Μουρίκη, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Παναγιώτα Βλαντή, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Χάρης Ρώμας και η Ελισάβετ Μουτάφη . 

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ στο θέατρο Μικρό Broadway Αίθουσα Μάνος Κατράκης

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ  ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 61Α-Σ ΤΗΛ 2108654787 - 2110159859 - 21101230239 ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ 2ος ΧΡΟΝΟΣ