Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λύκειο Επιδαύρου 2018

Το Λύκειο Επιδαύρου – διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος υποδέχθηκε χθες πρώτη μέρα της δεύτερης χρονιάς λειτουργίας του στην Επίδαυρο, σπουδαστές και απόφοιτους Δραματικών Σχολών, επαγγελματικών σχολών χορού, Ακαδημιών Θεάτρου και πανεπιστημιακών τμημάτων υποκριτικής ή θεατρικής πρακτικής από όλο τον κόσμο.

Για τις επόμενες 30 μέρες η Επίδαυρος θα αποτελέσει τόπο συμβίωσης νέων καλλιτεχνών διαφορετικών πολιτισμικών παραδόσεων ενώ οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με  διεθνώς διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του θεάτρου και του χορού σε εργαστήρια που συνδέονται με τη θεματική Πολιτεία και Πολίτης.

Το Λύκειο Επιδαύρου πραγματοποιείται σε δύο κύκλους ( Α’ κύκλος: 2-16 Ιουλίου, Β’ κύκλος: 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου) και φέτος διευρύνει το διεθνή του χαρακτήρα με την παρουσία σπουδαστών και καθηγητών από 23 χώρες (Μεξικό, Τουρκία, Κίνα, ΗΠΑ, Αγγλία, Ινδία, Γαλλία, Ελβετία, Ρωσία, Ταϊβάν, Ιταλία, Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία, Λιθουανία, Ρουμανία,Ζιμπάμπουε, Χιλή, Αυστρία, Σερβία, Ιράν, Ελλάδα, Κύπρος)
Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της σχέσης με την τοπική κοινότητα, το Λύκειο Επιδαύρου προσφέρει σε πολίτες της Αργολίδας τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης (εκδήλωση ενδιαφέροντος: lyceumepidaurus@greekfestival.gr) του πρακτικού εργαστηρίου του Β΄ κύκλου με τίτλο Αντιγόνη ή όταν το Εγώ γίνεται Εμείς και το Εμείς, Εκείνοι με καθηγητές τον Σαντζόι Γκανγκούλι, δημιουργό του επιδραστικότερου θεατρικού οργανισμού στην Ινδία με κοινωνικοπολιτική δράση και στόχο τη συμμετοχή απλών πολιτών και τη Χριστίνα Ζώνιου, σκηνοθέτρια και διδάσκουσα υποκριτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Παράλληλα, οι απογευματινές διαλέξεις, θεωρητικά εργαστήρια και masterclasses του προγράμματος του Λυκείου Επιδαύρου θα είναι και φέτος ανοιχτές στο κοινό και θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α’ ΚΥΚΛΟΣ (2- 16 Ιουλίου)
ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:00 – 20:30
Πνευματικό κέντρο Λυγουριού
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, σκηνοθέτρια, Υπεύθυνη Λυκείου Επιδαύρου
Χτίζοντας πολιτειακή ταυτότητα στη σκηνή του αρχαίου δράματος

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 17:30 – 20:30
Γκονγκ Μπαορόνγκ, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Διεθνών Σπουδών της Θεατρικής Ακαδημίας της Σαγκάης
Πολιτιστικοί Διάλογοι: Το κινεζικό θέατρο και οι ρίζες του
Μαρία Μικεδάκη, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Αρχιτεκτονική και όψις του αρχαίου ελληνικού θεάτρου: η περίπτωση του θεάτρου στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:30 – 21:00
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Ήντιθ Χωλ, καθηγήτρια, Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Kings College του Λονδίνου
Η μικρή ιστορία της εκδίκησης και του πολέμου των δύο φύλων ή γιατί οι Ερινύες είναι γυναίκες;

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:30-21:00
Πνευματικό κέντρο Λυγουριού
Αγγελική Σπυροπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – ερευνητική εταίρος, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
Το αίνιγμα του Οιδίποδα


B’ ΚΥΚΛΟΣ (18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 18:30 – 20:00
Πνευματικό κέντρο Λυγουριού
Ευφημία Καρακάντζα, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Πατρών
Ο Εαυτός και η Πόλις της Τραγωδίας: Αντιγόνη, Οιδίποδας, Ηλέκτρα

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:00 – 20:30
Πνευματικό κέντρο Λυγουριού
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, σκηνοθέτρια, Υπεύθυνη Λυκείου Επιδαύρου
Χτίζοντας πολιτειακή ταυτότητα στη σκηνή του αρχαίου δράματος

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ, 17:30 – 19:00
Πνευματικό κέντρο Λυγουριού
Ιωάννα Καραμάνου, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια αρχαίου δράματος, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Η πόλις στην τραγωδία του Ευριπίδη

Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.
Πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος (με έδρα το Ναύπλιο) και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ( Παρασκευή 23 Νοεμβρίου)

Με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού, Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών μέσα από την παράδοση των αιώνων. Μέσα από την τέχνη δημιουργείται μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά. Χρήστος Νικολόπουλος

"Dr Jekyll & Mr Hyde" στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Dr. Jekyll& Mr. Hyde Από 24 Νοεμβρίου Σάββατο & Κυριακή στην μικρή σκηνή του Θεάτρου ΑΡΓΩ

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind

Η Μυγδαλιά Ανδρέου μιλάει στο Open Mind με αφορμή την παράσταση :'"Ένας ράφτης για τις κυρίες" που παιζόταν στο Εργοτάξιον Πολυχώρος.

Αυτή είναι η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά; Πως είναι η εμπειρια; 

. Ναι είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά. Είναι μια υπέροχη εμπειρία που ξεκινάει από την πρώτη απλή ανάγνωση, συνεχίζει με τις πρόβες, το στήσιμο και εκεί που πιστεύεις οτι ολοκληρώνεται με την παράσταση αντιλαμβάνεσαι οτι ο ήρωας σου εξακολουθεί να εξελίσσεται και αυτό είναι όλη η μαγεία του θεάτρου! Εύχομαι να συνεχίσω να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό που έχω τώρα και να είμαι άξια να μπορω να κρατάω ζωντανή αυτήν την μαγεία και στις επόμενες παραστάσεις μου. 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ | Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του LeoTolstoy
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ Θέατρο Αλκμήνη Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Στην ΠΥΛΗ ΑΘΗΝΩΝ !!

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα απολαμβάνουμε τον Χρίστο Αντωνιάδη στην ΠύληΑθηνών στην Λεωφόρο Συγγρού παρέα μεένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών που εγγυάται την απόλυτη διακέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!! Θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά την νέα μεγάλη επιτυχία του Χρίστου