Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;»: Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου

Ένα βιβλίο για όλους αυτούς από ασκούνται στη Γιόγκα αλλά και για εκείνους που θέλουν να οδηγήσουν την πνευματική τους ζωή σ’ ένα καινούριο επίπεδο είναι το «ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;» που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καφέ Σχολειό.
Το υπογράφει ο Swami Veda Bharati, μεγάλος οραματιστής, γνωστός για τις διδασκαλίες των συστημάτων της Ινδικής φιλοσοφίας, γλώσσας και λογοτεχνίας από την ηλικία των εννιά ετών. Mεταξύ άλλων, υπήρξε Πρύτανης του Πανεπιστημίου HIHT (Himalayan Institute Hospital Trust), ενώ κατείχε το υψηλό αξίωμα του Mahamandaleshwar.
Καλεσμένος στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα είναι ο Swami Ritavan Bharati, πνευματικός σύμβουλος και συντονιστής των κέντρων Himalayan Yoga Meditation διεθνώς, ο οποίος ορίστηκε από τον ίδιο τον Swami Veda Bharati συνεχιστής του έργου του. Ζει στην Ινδία και συνεχίζει με αφοσίωση την γενεαλογία των Μεγάλων Δασκάλων, των Guru, της Παράδοσης των Ιμαλαΐων.
Exofillo D
Save the date
Σάββατο 16 Ιουνίου στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, 7ος όροφος). Ώρα έναρξης: 19:00. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο 210 8670424 ή στο 6937 122768 (Σοφία Φώτεινα, υπεύθυνη του Καφέ Σχολειό και ‘Himalayan Yoga Meditation of Hellas’).
Μετά τη παρουσίαση του βιβλίου θ’ ακολουθήσει ινδικός κλασικός χορός Bharatnatyam από την Dr. Prakriti Bhaskar, μυημένη στην Himalayan Yoga Tradition, διακεκριμένη χορεύτρια, δασκάλα και χορογράφος. Η έδρα της είναι η Βομβάη, όμως ταξιδεύει συχνά και μοιράζεται την εμπειρία και τις γνώσεις της. Τα εργαστήριά της πάνω στον διαλογισμό με κίνηση που έχουν τον τίτλο «Ο Χορός Μετασχηματίζει» έγιναν πολύ γνωστά και πλέον η ίδια έχει αφοσιωμένους μαθητές από όλο τον κόσμο.
POSTER 3
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σε αντίθεση με τα περισσότερα εγχειρίδια, τα οποία εστιάζουν στη σεξουαλική/ σαρκική φύση της κουνταλίνι (kundalini), το συγκεκριμένο δίνει έμφαση στην ψυχοσωματική και πνευματική της διάσταση. Επιχειρεί, δε, να αποσαφηνίσει τις παρερμηνείες γύρω από την ίδια και τη σχέση της με τα τσάκρα (chakras), τα κέντρα δηλαδή της συνείδησης.
Γιατί έχουμε όλοι προικιστεί με την κουνταλίνι, τι σήματα εκπέμπει αυτή και πώς σχετίζονται με τις επιθυμίες και τη στάση μας απέναντι στη ζωή; Χρειάζεται να είναι δραστήρια ή να ησυχάζει; Και, τελικά, πώς θα καταφέρουμε ν’ απεγκλωβιστούμε από συνήθειες και τρικλοποδιές που βάζουμε στον ίδιο μας τον εαυτό επιστρατεύοντας την;
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απαντώνται στο βιβλίο «ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Ήσυχη ή σε κίνηση;».
H παρουσίασή του στην Αθήνα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να λύσετε όλες τις απορίες σας, αφού τις απαντήσεις θα δώσει ο πλέον κατάλληλος, ο Swami Ritavan Bharati. Σας περιμένουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νύχτες Παρωδίας

Μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις παρωδίες !
Ένα τριήμερο παραστάσεων στον αγαπημένο μας Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο .
Τα έργα αυτά γράφτηκαν και σκηνοθετήθηκαν από την Έφη Μεράβογλου . Είναι έργα μικρής διάρκειας και προσαρμοσμένα να παιχτούν σε οποιονδήποτε χώρο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6/18

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα
Τα παιδιά της Σφίγγας στα Σπάτα
Παρασκευή 15 Ιουνίου, 21:00 Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων

Ο Νίκος Σιακούφης μιλάει στο Open Mind

Ο Νίκος Σιακούφης μιλάει στο Open Mind για το νέο του δίσκο, την αγάπη του για την μουσική, τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ - ΟΥΤΕ ΜΕ 100

Ουτε με 1ΟΟ……
είναι ο τίτλος του ολοκαίνουργιου τραγουδιού που μας παρουσιάζει και μας ξεσηκώνει όπως μόνο αυτός ξέρει ο Χρίστος Αντωνιάδης σε στίχους Παναγιώτη Σκιντζου και μουσική Νεκτάριου Μπήτρου.

Ο Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind

O Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind για την αγάπη του για την μουσική, την μουσική συνάντηση στη Σφίγγα και διάφορα ακόμα...