Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΦΙΓΓΑ 2018

 
This is the logo 
δελτίο τύπουΣΦΙΓΓΑ 2018 | Φεστιβάλ «κοινωνικής γλυπτικής» Η ευτυχία είναιη πόλη μου 
Δημόσια υπαίθρια γλυπτική μαθητών, εφήμερες εικαστικές κατασκευές,  επιτόπιες θεατρικές και εικονικές παρεμβάσεις (υπαίθριες προβολές, graffiti, κλπ) στην πόλη της Θήβας.
01

Οι  μαθητές αναζητώντας την ταυτότητας τους  στο χώρο της σύγχρονης πόλης, οδηγούνται σε ευφάνταστες όψεις της ανθρώπινης ευτυχίας και προτείνουν έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις στην επιδίωξη της σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο. 

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον ή είμαστε παγιδευμένοι σε ένα αδιέξοδο;

02
Πάνω από 1000 μαθητές, συντονισμένα παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ ΣΦΙΓΓΑ το 2018. Σε 18 κύρια, αλλά συνολικά σε 200 εξωτερικά σημεία μέσα στον ιστό της πόλης, δημιουργούνται μικρές ή μεγαλύτερες εικαστικές παρεμβάσεις, χιουμοριστικές εκδηλώσεις,  μηνύματα θετικής προτροπής ή κραυγές διαμαρτυρίας. Η πόλη μεταβάλλεται από την ζωντάνια των νέων ανθρώπων, που παρεμβαίνοντας με τα έργα και το παράδειγμα τους, προτρέπουν τους πολίτες σε μια δημιουργική δίνη, γεγονός που φέρνει και πάλι την αισιοδοξία στους κατοίκους.

03
"Ξεκινήσαμε να περπατάμε ξοπίσω από τα παιδιά, στην χρωματιστή σκιά τους, ακολουθώντας στα χαλίκια τα βήματά τους, στα δικά τους μονοπάτια, στα δικά τους σημεία, στο στενάκι που μιλούν ψιθυριστά, στο πάρκο που γελάνε δυνατά, στη δική τους πόλη, σε εκείνη την πόλη που μόνο εκείνα μπορούν να δουν, που πλέον είναι δική τους ευθύνη να αλλάξουν, φορτωμένα με δύναμη και φαντασία από πηγές ανεξάντλητες. Εχθές ξεκινήσαμε να ακολουθούμε τα παιδιά. Μέχρι την Κυριακή, τουλάχιστον".

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Με την οικονομική υποστηριξ του Υπουργείου πολιτισμού και Αθλητισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νύχτες Παρωδίας

Μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις παρωδίες !
Ένα τριήμερο παραστάσεων στον αγαπημένο μας Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο .
Τα έργα αυτά γράφτηκαν και σκηνοθετήθηκαν από την Έφη Μεράβογλου . Είναι έργα μικρής διάρκειας και προσαρμοσμένα να παιχτούν σε οποιονδήποτε χώρο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6/18

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα
Τα παιδιά της Σφίγγας στα Σπάτα
Παρασκευή 15 Ιουνίου, 21:00 Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων

Ο Νίκος Σιακούφης μιλάει στο Open Mind

Ο Νίκος Σιακούφης μιλάει στο Open Mind για το νέο του δίσκο, την αγάπη του για την μουσική, τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ - ΟΥΤΕ ΜΕ 100

Ουτε με 1ΟΟ……
είναι ο τίτλος του ολοκαίνουργιου τραγουδιού που μας παρουσιάζει και μας ξεσηκώνει όπως μόνο αυτός ξέρει ο Χρίστος Αντωνιάδης σε στίχους Παναγιώτη Σκιντζου και μουσική Νεκτάριου Μπήτρου.

Ο Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind

O Γιώργος Παντερής μιλάει στο Open Mind για την αγάπη του για την μουσική, την μουσική συνάντηση στη Σφίγγα και διάφορα ακόμα...