Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι εκπληκτικοί Pilobolus, μετά από 10 χρόνια,έρχονται και πάλι στην Αθήνα




PILOBOLUS

Οι εκπληκτικοί Pilobolus, μετά από 10 χρόνια,
έρχονται και πάλι στην Αθήνα
 


13 - 17 Δεκεμβρίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

 

Κορμιά από λάστιχο που πλέκονται στα πιο αναπάντεχα σχήματα,
μια διαρκής μάχη με τη βαρύτητα και τα όρια του ανθρώπινου σώματος, σε χορογραφίες υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας.
 
Πώς να περιγράψει κανείς τον χορό των Pilobolus; σαν ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας; σαν μία δημιουργία που ξεφεύγει από τα όρια του δυνατού; σαν ένα θέαμα που είναι μαγικό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Pilobolus ζωγραφίζουν με το ανθρώπινο σώμα εικόνες της φαντασίας.

To όνομα του Pilobolus Dance Theater είναι σήμερα συνώνυμο με την γέννηση της πρωτοπορίας στον σύγχρονο χορό. Ήταν το πρώτο συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών που αγνόησε τις συμβατικές τεχνικές του χορού και ξεπέρασε τα όρια του ανθρώπινου σώματος. Είναι η ομάδα που συνεχίζει να δημιουργεί με διαρκή ανανέωση των χορευτών του επί 42 χρόνια, έχοντας σαν ιδανικό το ομαδικό πνεύμα και τον αυτοσχεδιασμό.

Οι Pilobolus πρότειναν μία άλλη γλώσσα στον σύγχρονο χορό. Είναι απαράμιλλης ομορφιάς οι «πίνακες» που παρουσιάζουν με τα σώματά τους. Οι στάσεις εναλλάσσονται με την κίνηση στις ευρηματικές τους χορογραφίες οι οποίες εκφράζουν την σύγχρονη ζωή με την δική τους ματιά, με την δική τους τέχνη. Μία γλώσσα του σώματος που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν, όταν οι Pilobolus έγιναν μία ομάδα με διεθνή αναγνώριση, απήχηση και επιρροή. 
Η ομάδα και η πορεία της στον κόσμο. 

Μόζες Πέντλετον, Τζόναθαν Γουόκεν, Ρόμπυ Μπερνέτ και Μάϊκλ Τρέϊσυ. 
Τέσσερεις σπουδαστές χορού συναντιούνται το 1971 στην τάξη της Άλισον Τσέϊς στο Κολλέγιο του Ντάρτμουθ και ο μύθος αρχίζει!

Στο πρόσφορο αυτό έδαφος, οι μαθητές της καθηγήτριας χορού Alison Chase εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν την ομάδα που θα ανέτρεπε μια για πάντα τα χορευτικά δεδομένα. Αυτό που προέκυψε ήταν μία πρωτόγνωρη εξέλιξη στο χορό και μια προσέγγιση στην έννοια της συνύπαρξης που κανείς δεν είχε ξαναδεί. Αντλώντας έμπνευση από πολλές διαφορετικές παραδόσεις και ένα απίστευτο απόθεμα φαντασίας και χιούμορ, η ομάδα κέρδισε αμέσως το κοινό, ενώ μετατράπηκε γρήγορα σε αυτάρκη οργανισμό του οποίου τα μέλη χορεύουν, χορογραφούν και διαχειρίζονται εξ’ ολοκλήρου την καλλιτεχνική τους δράση.

Η ομάδα πήρε το όνομά της από τον Pilobolus Crystallinus, ένα μικροσκοπικό, νευρώδη μύκητα που αγαπά τον ήλιο και αναπτύσσεται σε περιοχές με βλάστηση.

Παρά την τεράστια επιτυχία τους, δεν απαρνήθηκαν ποτέ τη γεννεσιουργό τους δύναμη. Παραμένουν ένα δεμένο σύνολο, με ενεργή παρουσία και συμβολή στην εξέλιξη της τέχνης του χορού, με εξαιρετικά δημοφιλές και ποικίλο ρεπερτόριο και έχουν εδραιώσει το προφίλ της ομάδας ως μια καλλιτεχνική κολεκτίβα εκπληκτικής γονιμότητας και μακροζωίας.

Η ομάδα έχει τη βάση της στο Connecticut, αλλά πραγματοποιεί σκηνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 1973, η ομάδα έχει δημιουργήσει δεκάδες χορευτικά έργα με τα ιδρυτικά της μέλη και με άλλους δημιουργούς: Robby Barnett, Alison Chase, Martha Clarke, Lee Harris, Moses Pendleton, Michael Tracy και Jonathan Wolken. Στο ενεργητικό τους έχουν σήμερα πάνω από 120 χορογραφίες, η κάθε μία το ίδιο εντυπωσιακή και απροσδόκητη και έχουν περιοδεύσει σε περισσότερες από 64 χώρες τα τελευταία 42 χρόνια. Οι χορογραφίες της αποτελούν πλέον μέρος του ρεπερτορίου πολλών μεγάλων μπαλέτων στις Η.Π.Α. (μπαλέτα Joffrey, Feld, Ohio, Arizona, Aspen/ Santa Fe κ.ά.)

What is Pilobolus?

Κάθε χρόνο, οι Pilobolus εμφανίζονται στο American Dance Festival και επί ένα μήνα στο Joyce Theater της Νέας Υόρκης. Έχουν εμφανιστεί με τεράστια επιτυχία στο θέατρο Sadler’s Wells του Λονδίνου, στο Teatro Olimpico της Ρώμης, το Tivoli Gardens της Κοπεγχάγης και το Théâtre de la Ville στο Παρίσι, στο Broadway, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Salt Lake City ενώ έχουν περιοδεύσει εκτενώς στη Νότιο Αμερική, τη Μέση και την Άπω Ανατολή, τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Το συγκρότημα συνεχίζει να ωθεί τους σπόρους της έκφρασης μέσω της ανθρώπινης κίνησης σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αυξάνοντας και αλλάζοντας κάθε χρόνο, προσεγγίζοντας νέα ακροατήρια και εξερευνώντας νέα οπτικά και μουσικά επίπεδα παρουσιάζοντας το έργο τους κάθε χρόνο σε περισσότερα από 300.000 άτομα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.  Έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο Scripps (2000), το βραβείο Dance Magazine (2010), το βραβείο Grammy® (2012) και πολλά βραβεία στοΔιεθνές Φεστιβάλ Καννών
Παρόλο που οι Pilobolus είχαν ήδη εδραιωθεί ως μια ισχυρή δύναμη στο σύγχρονο χορό, συνέχισαν να εξελίσσονται, να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους και να βελτιώνουν τις ασυνήθιστες τεχνικές τους.

Έτσι, όταν την άνοιξη του 2007, οι Pilobolus έκαναν τη συγκλονιστική τους εμφάνιση στη 79η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ με έξι μαγικές χορογραφίες σκιών που παρουσίασαν πίσω από τις κουρτίνες του Kodak Theatre στο Hollywood,  γεννήθηκε μια νέα ιδέα που απογείωσε την δημιουργική τους ευρηματικότητα. Αυτές οι έξι μαγικές χορογραφίες σκιών, υμνήθηκαν από τους επιφανείς εκπροσώπους της 7ης Τέχνης και από τα εκατομμύρια θεατές που τις είδαν ζωντανά σε ολόκληρη την υφήλιο, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκαν σε ειδικό αφιέρωμα στην εκπομπή της Oprah Winfrey

Ήταν αναμενόμενο αυτές οι χορογραφίες των σκιών, μετά από την τεράστια επιτυχία τους,  να γίνουν η αφορμή για την δημιουργία μιας νέας παράστασης, της Shadowland! Μετά από τις sold out εμφανίσεις τους στο Ηρώδειο το 2003 και στο θέατρο Badminton το 2007, οι Pilobolus έρχονται και πάλι στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, για να παρουσιάσουν την παράσταση «σταθμό», τη Shadowland!
 


«Shadowland»


13–17 Δεκεμβρίου 2017
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη


 Τα λαστιχένια κορμιά των Pilobolus που ενθουσίασαν 
το παγκόσμιο κοινό στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 
παρουσιάζουν την Shadowland για πρώτη φορά στην Αθήνα!



Καλώς ήρθατε στη χώρα των χορευτικών σκιών!




Συμπαραγωγή 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
PrimeArt
 
SHADOWLAND Τα λαστιχένια κορμιά των Pilobolus

«Shadowland» Pilobolus Dance Theater

Οι Pilobolus [Πιλόμπολους], ένα από τα διασημότερα νεοϋρκέζικα συγκροτήματα σύγχρονου χορού, έρχονται αυτά τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσουν από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την πρωτοποριακή παράσταση «Shadowland» [«Σάντοουλαντ»] που έχει αφήσει άφωνους περισσότερους από 800.000 θεατές σε όλο τον κόσμο και αποθεώθηκε από τον παγκόσμιο Τύπο ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικοχορευτικά γεγονότα της νέας εποχής. Ένα ασυνήθιστο θέαμα με την υπογραφή του πολυτάλαντου Steven Banks, εμπνευστή της «Shadowland», και του φημισμένου αμερικανού δημιουργού συνθέσεων για τον κινηματογράφο David Poe, ο οποίος έγραψε την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Οι Pilobolus, με τη θρυλική τεχνική τους στον σύγχρονο χορό, ύστερα από πολλά χρόνια πειραματισμών, τολμούν για πρώτη φορά να αλλάξουν το παραδοσιακό θέατρο σκιών. Με θαυμαστή τελειότητα, απαράμιλλη δεξιοτεχνία και ανεξάντλητη ενέργεια, οι εκπληκτικοί Pilobolus ξαφνιάζουν και ανατρέπουν όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα! Χρησιμοποιώντας πολυμέσα και πολλαπλές κινούμενες οθόνες διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, τα ανθρώπινα σώματα μπλέκονται, μέσα από το περίπλοκο παιχνίδι των φωτισμών με το σκοτάδι, σχηματίζουν ευφάνταστες φιγούρες και γίνονται ένα με τις ποιητικές χορογραφίες που ξετυλίγονται πάνω στη σκηνή.

Χάρη στο γρήγορο, παθιασμένο και αναμφισβήτητο ταλέντο των χορευτών, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη και μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη. Ζωντανά, πίσω από την οθόνη και με απίθανη εφευρετικότητα, οι χορευτές μεταμορφώνονται σε μυθικά πλάσματα, ζώα της ζούγκλας, τοπία και περίεργους ανθρώπινους χαρακτήρες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς, με ακρίβεια και ταχύτητα, σχηματίζουν ένα μυστηριώδες γιγαντιαίο κεφάλι, ένα βραχώδες τοπίο, μια λοφώδη παραλία, ένα αυτοκίνητο, έναν κένταυρο, έναν ελέφαντα ή ένα χαριτωμένο σκυλάκι που πρωταγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια αυτής της υπέροχης παράστασης!

Η «Shadowland» είναι ένα ονειρικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, μια ποιητική απεικόνιση της ιστορίας ενός νεαρού κοριτσιού και της διαδρομής του σε ένα φανταστικό κόσμο που ξεχειλίζει από πλούσια συναισθήματα.

 
Η Shadowland δεν περιγράφεται με λέξεις, 
είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που πρέπει να ζήσετε! 
 
Η ιστορία
Είναι νύχτα. Σε ένα μικρό σπίτι μία έφηβος κοπέλα ετοιμάζεται να κοιμηθεί. Για τους γονείς της εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κορίτσι αλλά εκείνη θέλει την ανεξαρτησία της για να ανακαλύψει τον κόσμο. Αποκοιμιέται με τις σκέψεις της όταν μέσα από τα όνειρά της ξυπνάει η σκιά της που κρύβεται πίσω από τον τοίχο του κρεβατιού και δραπετεύει από το σπίτι. Τα τοιχώματα στροβιλίζονται και η κοπέλα-σκιά που μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο σε ένα χαριτωμένο σκυλάκι, αρχίζει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Shadowlandτη χώρα των σκιών!

Με τη χάρη του χορού και την ρευστότητα του ονείρου, με σουρρεαλιστικό χιούμορ και με τη δύναμη της αγάπης, οι Pilobolous διηγούνται με μοναδικό τρόπο μια ιστορία έντονα δραματική όσο και κωμική μέσα από την παράξενη και θαυμάσια δύναμη του σκοταδιού. 

Έγραψαν...

«Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, οι Pilobolus αξιοποίησαν τη δύναμη της μεταμόρφωσης στις χορογραφίες τους. Μέσα από τη φυσικότητα και την ψευδαίσθηση, τα σώματα γίνονται εικόνες, και η μία εικόνα συγχωνεύεται με την άλλη, ποιητικά και ανεξήγητα.»
NEW YORK TIMES

«Για μια ακόμη φορά, οι Pilobolus απέδειξαν ότι είναι από μόνοι τους ένας νόμος, ένα μοναδικό θεατρικό σύμπαν.»
NEW YORK SUN 

«Οι Pilobolus είναι ένα ζωντανό, αυτόνομο όραμα που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο και την τέχνη.»
DEPARTURES

«Οι Pilobolus συνδυάζουν τους νόμους της Φυσικής μέσα από ένα τολμηρό καλλιτεχνικό βλέμμα για να δημιουργήσουν αισθησιακές χορογραφίες χωρίς βαρύτητα, που άλλαξαν το πρόσωπο του σύγχρονου χορού.»
WORTH

«Ένα πολύχρωμο, μεγάλο, διασκεδαστικό και εντελώς τρελό βράδυ.»
TIME OUT LONDON

«Η δεξιοτεχνία της ακλόνητης ενέργειας, η γεύση της τελειότητας που απαιτεί θαυμασμό.»
NOUVEL OBSERVATEUR

«Με αυτή την παράσταση, ο Pilobolus αναβίωσαν τον θαυμασμό μας για το θέατρο. Μαγεία!»
FIGAROSCOPE

«Παρακολουθώντας τη “Shadowland” μένεις άφωνος... Mας έδωσαν κάτι όμορφο, συγκινητικό και εντελώς απροσδόκητο.»
STUTTGARTER ZEITUNG 

«Από το παλιό παιχνίδι των σκιών οι Pilobolus δημιούργησαν ένα σπουδαίο γεγονός μέσα από μια μεγάλη οθόνη, το οποίο έχει γοητεύσει τον κόσμο.»
BILD Βerlin / Βradenburg

«Ένα εντελώς νέο σόου! Η “Shadowland”, χωρίς αμφιβολία, είναι ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της νέας εποχής.»
ABSOLUTE MADRID

«Οι Pilobolus είναι δυναμικοί, συναρπαστικοί, αριστοτεχνικοί.»
THE GUARDIAN 
 

«Shadowland»
13–17 Δεκεμβρίου 2017
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Pilobolus Dance Theater
«Shadowland»
Καλλιτεχνικοί διευθυντές: Robby BarnettMichael Tracy
Εκτέλεση παραγωγής: Itamar Kubovy 
Χορογραφίες: Renée Jaworski, Matt Kent , Mark Fucik
Σενάριο: Steven Banks
Μουσική: David Poe
Φωτισμοί: Neil Peter Jampolis
Σκηνικά: Neil Patel
Κοστούμια: Liz Prince

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Τετάρτη 13/12 στις 20:00
Πέμπτη 14/12 στις 20:00
Παρασκευή 15/12 στις 17:00 & 21:00
Σάββατο 16/12 στις 17:00 & 21:00
Κυριακή 17/12 στις 12:00


Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Εισιτήρια: € 32,00 - 38,00 - 42,00 - 46,00 - 50,00 - 54,00
Παιδικά-μαθητικά: € 14,00 - 18,00 - 22,00 – 25,00 – 28,00 - 31,00 
Ειδική τιμή: € 26,00 (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Ομαδικές κρατήσεις με έκπτωση: Τ. 210 7282 367

Πληροφορίες 
210 72.82.333
www.megaron.gr


Επίσης 
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.