Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell) Κριτική ταινίας


Το διάσημο ιαπωνικό anime και manga "Ghost in the Shell" μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Rupert Sanders, (γνωστός από Η Χιονάτη και ο Κυνηγός) και σε συνεργασία της Paramount Pictures, της DreamWorks Pictures και της Reliance Entertainment. Στο πρωταγωνιστικό ρόλο η γνωστή ηθοποιός Scarlett Johansson, η οποία αναζητά φαντάσματα, σε μια ταινία που με διθυραμβικές κριτικές. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell) 
Σκηνοθεσία: Rupert Sanders
Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Juliette Binoche κ.α
Είδος Ταινίας: Επιστημονικής Φαντασίας/Δράσης
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 120΄


ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ταγματάρχης είναι ένα ιδιότυπο, υβριδικό πλάσμα μια cyborg αστυνομικός, του Τομέα 9, με αποστολή να σταματήσει έναν πανίσχυρο εχθρό, μια τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων κι έτσι τους ελέγχει. Μεταξύ τεχνολογίας και κυβερνοχώρου, η Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα, προκειμένου να σώζει, άλλους ανθρώπους, καθώς είναι πλέον άτρωτη, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Το θέμα της ταινίας βασίζεται σε ένα δημοφιλές ιαπωνικό manga επιστημονικής φαντασίας του Σίρο Μασαμούνε, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1989. Η συνύπαρξη ανθρώπων και μηχανών στο κοντινό μέλλον, ζωντανεύει, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Rupert Sanders και Το Φάντασμα στο Κέλυφος, γίνεται η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς.

Στην ταινία, παρουσιάζεται ένα κοντινό μέλλον, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει και η τεχνολογία έχει εξελιχθεί. Με τη βοήθεια αυτών, καταφέρνουν να συνδυάσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη, υπαρκτών προσώπων, ονομαζόμενα ως Φαντάσματα, μέσα σε μηχανικά κορμιά, αποκαλούμενα ως Κέλυφη. Σαν πρώτο αποτέλεσμα των πειραμάτων της εταιρείας Hanka Robotics, είναι και η Μία αλλιώς Ταγματάρχης, η οποία μέσα σε ένα χρόνο θα αρχίσει να έχει αναμνήσεις από το παρελθόν της, και θα στραφεί εναντίον αυτών που τη δημιούργησαν. Κάπου εκεί παρουσιάζεται ένα τοπίο του μέλλοντος, με την μετεξέλιξη των κτιρίων, τις οποίες κοσμούν μεγάλες ολογραφικές διαφημίσεις...γεγονός ότι άνθρωποι και ρομπότ συνυπάρχουν.

Καταιγιστική, συναρπαστική και έντονη δράση από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ταινίας, που κατακλύζεται με εντυπωσιακά και πρωτοποριακά εφέ. Καταπληκτική φωτογραφία και μουσικό background. Εξαιρετική επιλογή του καστ με πολύ καλές ερμηνείες απ΄όλους.

Μια εντυπωσιακή Scarlett Johansson, ιδανική και η καλύτερη επιλογή για το ρόλο, για τον οποίο περιμένει κανείς να δει Ασιάτισσα ηθοποιό. Άλλη μια εξαιρετική ερμηνεία από έναν μεγάλο Ιάπωνα ηθοποιό, τον Takeshi Kitano (Dolls, Outrage). Μέτρια ερμηνεία, από μια αγαπημένη ηθοποιό, τη Juliette Binoche, την οποία είχα καιρό να δω. 

Εν κατακλείδι, η ταινία βλέπεται ευχάριστα, χωρίς να κουράζει. Έχει μυστήριο, δράση και εντυπωσιακά εφέ. Είναι μια ταινία που βλέπεται με όλη την οικογένεια σε σχέση με την πρώτη και παλιότερη, αυτή του 1995.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Αν είστε φαν του anime ή της επιστημονικής φαντασίας, θα ικανοποιηθείτε. 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

TRAILER: (με ελληνικούς υπότιτλους)
https://www.youtube.com/watch?v=BpYXYqa0agAΣχόλια