Πρόγραμμα Εβδομάδος 29 Μαΐου 04 Ιουνίου 2017

 
header
 
  
 
 

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:30 Μαθήματα Χάθα Γιόγκα

 
Χάθα, στα σανσκριτικά, σημαίνει ήλιος (χα) και φεγγάρι (θα) και γιόγκα σημαίνει ένωση - σύνδεση.
Ένωση της αναπνοής με την κίνηση, του σώματος με το νου, της ατομικής με τη συμπαντική ψυχή, του αρσενικού με το θηλυκό... όλων των αντιθέτων για να βρούμε ξανά το κέντρο μας, την πηγή.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη την επιστροφή στις ρίζες μας, την επανένωση με την πηγή, με την εσωτερική μας δύναμη για να ξανακερδίσουμε την ακεραιότητά μας, την ενότητα σώματος, νου και ψυχής ώστε ν' αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος που παράγουν οι καθημερινές συνθήκες της ζωής μας.
 
Η γιόγκα αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να το πετύχουμε. Άσκηση σωματική, ενεργειακή και πνευματική, βασισμένη στην προσεκτική και ακούραστη αυτοπαρατήρηση των ανθρώπων που ασκήθηκαν και ασκούνται σ' αυτή, εδώ και χιλιετίες, αποτελεί, στην πραγματικότητα, μία πλήρη επιστημονική αγωγή υγείας σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. H γιόγκα βοηθάει τον άνθρωπο ν' αναπτύξει την ισορροπία, το συντονισμό κινήσεων και να εστιάσει στο κέντρο του, σωματικά και νοητικά. Ανανεώνει, αναζωογονεί, θεραπεύει το σώμα, τεντώνοντας τους μύες, τις αρθρώσεις, τη σπονδυλική στήλη, κάνοντας μασάζ στα εσωτερικά όργανα, τροφοδοτώντας με οξυγόνο το αίμα μέσω της αναπνοής. Το αίμα, τροφοδοτώντας με τη σειρά του με οξυγόνο όλα τα εσωτερικά όργανα συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος και των αδένων,ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού!
 
Ένα πλήρες μάθημα παραδοσιακής χάθα γιόγκα διαρκεί από 1 1/2 έως 2 ώρες και περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμα), ασάνες (στάσεις που εναλλάσσονται ), καθοδηγούμενο διαλογισμό,ή, όπως συνηθίζουμε να λέμε, βαθιά χαλάρωση (νίντρα γιόγκα) και τεχνικές συγκέντρωσης του νου, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, διαλογισμό.
 
Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:30. 
Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
 
 

2,8,15,16,29,30 Μαΐου & 5,6 Ιουνίου 2017, στις 9 μ.μ. Ομάδα "Συντεταγμένοι" "Φυλακισμένη"

 
 
Η ομάδα "Συντεταγμένοι" σερβίρει 2 "σφηνάκια" στη μνήμη των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε: "Μια γυναίκα μόνη" και "Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω"

"ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ"

Δύο γυναίκες στην ίδια ηλικία, στην ίδια εποχή.
Φυλακισμένες και οι δύο. Η μία στο διαμέρισμά της κάπου στην Ιταλία, η άλλη σ' ένα λευκό κελί στο Στάμχαϊμ.

Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Φωτισμοί: Βαγγέλης Σαγρής
Σκηνικά: Δημήτρης Νίκας
Συμμετέχει ο Andy Dhima

2,8,15,16,29,30 Μαΐου & 5,6 Ιουνίου 2017, στις 9 μ.μ., στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.
Διάρκεια: 90'
'Είσοδος: Ελεύθερη
Έξοδος: Αβέβαιη
 
 

Κάθε Τρίτη & Κυριακή μαθήματα αφρικανικού χορού με τον Ιβ

 
Τα μαθήματα αρχίζουν ξανά στις 26/02/2017
Για τις ώρες των μαθημάτων δείτε το ημερολόγιο χρήσης
 
 

Κάθε Τετάρτη, 18:00 – 20:00 Εργαστήρι Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου - με τον Felix (στα Αγγλικά) (επάνω όροφος)

 

 
---
 

Τετ, 31 Μαΐου, 21:00, Παράσταση "Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α." από την ομάδα 1nexistente

 
Εκτάκτως για 1 ακόμη παραστάση Τετάρτη 31 Μαΐου-2017
Η ομάδα 1nexistente  παρουσιάζει το Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α.,  μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Αναρχία στη Βαυαρία».
Σε μια χώρα όπου όλα εξελίσσονται κανονικά, όπως και σε κάθε χώρα, το Κ.Ι.Ν.Η.Μ.Α. (Κοινωνική Ιδιοφυής Νίκη Ηλιακού Μηχανισμού Άμυνας), με σύνθημα «Μην πηδάς για να μην πέσεις»,   αποφασίζει να αλλάξει το παλιό σύστημα και να το αντικαταστήσει με κάτι φρέσκο, νέο και εναλλακτικό.
Απελευθερώνουν την ελευθερία, καταργούν τα σύνορα, την εργασία, τα χρήματα, τους θεσμούς, καθαρίζουν συνειδήσεις…
Πώς θα δεχτεί ο λαός αυτήν την αλλαγή;
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Κάθε Πέμπτη 17:30 - 20:30 Μαθήματα παραδοσιακού χορού με τον Δημοσθένη

 
Μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών κάθε Πέμπτη στις 5:30 μμ στο θέατρο Εμπρός.
Χοροί και βήματα από την Θράκη ως την Κρήτη και από τον Πόντο ως την Ήπειρο.
 
Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής: 6973733425 (Δημοσθένης).
 
 
 

Πέμ, 1 Ιουνίου, 20:30 παράσταση "Το Δωμάτιο 8" - ομάδα Primavera

 
Η θεατρική ομάδα PRIMAVERA γεννήθηκε μέσα από ένα θίασο της θεατρικής ομάδας του ΟΠΑ το 2015.
Οι κοινές καλλιτεχνικές μας ανησυχίες και η ομαδικότητα που αναπτύχτηκε μεταξύ μας προκάλεσαν την ανάγκη δημιουργίας μιας, ανεξάρτητης από την πανεπιστημιακή κοινότητα, θεατρικής ομάδας, με στόχο την εκτενή ενασχόλησή μας με το θέατρο και την εξέλιξη των γνώσεων μας επί αυτού. Έτσι, από το Σεπτέμβριο του 2015 τα 13 από τα 17 μέλη που αριθμούσε ο θίασος «Το ξύπνημα της Άνοιξης» της θεατρικής ομάδας της ΟΠΑ, ξεκίνησε τη δική του ανεξάρτητη καλλιτεχνικά πορεία με εργαστήρια και παραστάσεις.
Τα μέλη της ομάδας είναι κυρίως φοιτητές διαφόρων ακαδημαϊκών κλάδων, με κοινή αγάπη για το θέατρο. Επιπλέον, η ομάδα διατηρεί ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών, με τους οποίους πραγματοποιούμε θεατρικά εργαστήρια και παραστάσεις.
Από το 2015 έως σήμερα η ομάδα έχει ασχοληθεί σε εργαστηριακό επίπεδο με το γερμανικό, το γαλλικό θέατρο και το αρχαίο ελληνικό δράμα. Παράλληλα, σε επίπεδο παραστάσεων την άνοιξη του 2015 ανέβηκε «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιτ σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη και την άνοιξη του 2017 θα ανέβει «Το Δωμάτιο 8» ένα κείμενο βασισμένο στο θεατρικό έργο «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Χαράς Καραβασιλείου.
Ως ομάδα έχουμε έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε θεατρικά φεστιβάλ, καθώς θεωρούμε ότι μέσω αυτών εξελίσσουμε την ομάδα μας καλλιτεχνικά, μας δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών με άλλες ομάδες και ανθρώπους με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες και έχουμε μία επιπλέον ευκαιρία παρουσίασης του έργου μας σε ευρύτερο κοινό. Μέχρι σήμερα έχουμε συμμετάσχει σε δύο φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (Οκτώβριος 2015) και το Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου (Νοέμβριος 2015).
Σήμερα η ομάδα, μετά από μία σειρά εργαστηριακών μαθημάτων με τη Χαρά Καραβασιλείου, ετοιμάζει την επόμενη της παράσταση 《Το δωμάτιο 8》. Ένα έργο βασισμένο στο θεατρικό έργο το «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» του Ρομπέρ Τομά.
 
 
Λίγα λόγια για το έργο: 
Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχίου και ο καθένας από μας  για τον δικό του λόγο! Γνωρίζετε όμως ποιος μπορεί να βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο απο εσάς?
<<Το Δωμάτιο 8>> είναι ένα έργο εμπνευσμένο από το έργο του Ρόμπερτ Τομά <<Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους>>. Μία ανατρεπτική κωμωδία που φυσικά δε λείπει το μυστήριο .Οι χαρακτήρες μας, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με βαρύ παρελθόν και περίπλοκο παρόν. Πέντε σπαρταριστικές  ιστορίες  διαδραματίζονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχίου  με γέλιο ,ψέματα, σασπένς, αγάπη και μπερδεμένες ζωές!
 

Παρ, 2 Ιουνίου, 22:00 "Μουσική Παράσταση"- Συναυλία

 
Στη συναυλια θα συμμετεχουν κυρίως τα συγκροτηματα :
 
Road Duck  (?)
Nomad Immune System
Cornicopia
Psychotropica (?)
Konepistooli

Θα ακολουθησει παρτυ (αγνωστο ακομα αν θα υπαρχουν Dj's)
 

 
---
 

Σάβ, 3 Ιουνίου, 21:00 DANSA LENGOMA με τους UBUNTU DRUM & DANCE GROUP

 
Για να υποδεχτουμε το καλοκαιρι με θετικη ενεργια, Θα θελαμε να καλεσουμε ολους τουςφιλους μας για να γιορταζουμε το ξεκινημα του καλοκαιριου στο Εμπρος, το Σαββατο 3 Ιουνιου η ωρα 21.00 - 23.00. Ελατε να ταξιδεψουμε μαζι στην Ηπειρο των προγωνων τις ανθρωποτητας, την Aφρικη, μεσω της μουσικης και του χορου.
 
Ngoma σημαινει κρουστα στα Swahili. Επισης, στη Τανζανια η λεξη αναφερεται στα φεστιβαλ που γινονται μετα τη σοδεια.
 
Στα Zulu η λεξη σημαινει τραγουδι και ετσι θα χορεψουμε ολοι μαζι με τους ηχους των Αφρικανων κρουστων και τραγουδιων, που θα σας ανεβασει την διαθεση.
 
To welcome the summer season with positive energy, we would like to invite all our friends to celebrate the beginning of this season with us at Embros Theatre on Saturday 3 June at 21.00 - 23.00. Let us all travel through music and dance, to the continent of our forefathers, Africa, where all form of life began.
 
Ngoma means drums in Swahili. In Tanzania, the name is also used for after-harvest festivals. In the Zulu language, ngoma means song. So we will all dance to the uplifting sound of the African drum and song. 
 

Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 μ.μ. - Ανοιχτή Συνέλευση

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Κυριακή από τις 20:00 και μετά.
 
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν με τις απόψεις και τη δημιουργικότητά τους στο εγχείρημα που τα τελευταία χρόνια παλεύει και αποτελεί όλο και περισσότερο έναν κόμβο συνάντησης των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.
 
 
 Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη με οριζόντια λειτουργία που βασίζεται στις αρχές της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης. Κάθε Κυριακή μετά τις 20.00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα διαχείρισης και προγραμματισμού των εκδηλώσεων και διαμορφώνεται από κοινού η στάση της κατάληψης στα ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νοιάξιμο, αυτό είναι δυνατό. Το Εμπρός είναι φιλικό για θεατές/ριες και καλλιτέχνες/ιδες με Αναπηρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC